Focilázban ég Pécs!

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi majdnem mindenhol drukkerekkel találkozunk. Talán mondanunk sem kell, hogy miért ég mindenki focilázban. Így hát inkább képcsokorba szedjük a pécsi szurkolókat és a tényleg nagyon nagy fanokat.

hirdetés

A Pécsi Kommunikációs Központ és a PécsMa.hu csapata is szurkol! Várjuk a pécsmaszerk@gmail.com-ra a szurkolói fotókat.

szidinek01

Megjött az első kép az első pécsi macinadrágosról. Kósa Balázs csatlakozott a Menj Ma Mackóban Melózni Mozgalomhoz. Az akciót tegnap kezdeményezték a közösségi oldalon. A felhívás alapján június 22-én, azaz szerdán mindenki, aki Magyarországnak szurkol megmutathatja, ha melegítő nadrágba bújuk. A szürke melegítő Király Gábor kapusunk szerencsehozója.

Kósa Balázs melegítőben ment vizsgáztatni
Kósa Balázs melegítőben ment dolgozni egy tervezés táborba

Egy kicsit azért utánanéztünk ennek a melegítő-őrületnek. Király Gábor hivatalos honlapján meg is találtuk a magyarázatot. E szerint néhány éve Ausztriából indult el a Jogginghosentag mozgalma, amit nagyjából a mackóalsó vagy melegítőnadrág ünnepének fordíthatunk. A kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a német ajkú fiatalok körében, a Facebookon is több ezer követője van, és január 21-ét kinevezték a mackóalsók világnapjává. A rekorder magyar kapus állítása szerint több mint 100-at koptatott el pályafutása során. A klubjai sportszergyártóinak ha nem volt szürke melegítőalsója, akkor gyártattak neki, de volt olyan, hogy ő maga vásárolta meg. A válogatottban is szürkében véd a hálóőr. Bővebben itt olvashattok erről.

magyarfanok_kutya
Ő Szellő és kifejezetten szeret a nemzeti színű lobogóval pózolni
Cuki ez a mudi
Cuki ez a mudi és milyen büszke!

Nemcsak a kutyákat hozza lázba a magyar zászló. Ezt a kapualjat is szépen kicsinosítja. A képet a Zsolnay-negyednél lőtte az egyik olvasónk.

Itt már nagyon nekünk áll a zászló!
Itt már nagyon nekünk áll a zászló!

Íme egy bizonyíték arra, hogy a motorosok is rajonganak a fociért. Legalábbis a pécsi mocisok biztosan!

13487496_1329332123749771_186417875_n

Ha nem tudnád, miért van minden kép mellett #HUN felirat.

pécs szurkoás (7)
Ők már kedden is szurkoltak!
pécs szurkoás (1)
Csáki úr a családdal nézi otthon a mérkőzést!