8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaFontos rangadót húzott be a PEAC

Fontos rangadót húzott be a PEAC

Hátrányból felállva nyert meg egy nagyon fontos bajnokit az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata hazai pályán a Csata ellen.

Meglehetősen viszontagságos törökországi kalandja után vasárnap este már bajnoki rangadó várt a PEAC-ra. A korábbi napok sok-sok utazása után a fáradtság a Csata elleni derbi elején érződött is a pécsieken, az első negyed sokkal jobban sikerült a vendégeknek. A hét pontos hazai hátrány aztán tovább nőtt, tíz fölötti is volt a különbség, azonban még az első félidő vége előtt sikerült visszajönnie a meccsbe Csirke Ferenc csapatának.

Hogy aztán a nagyszünetet követően már egy egészen más meccs következzen. A harmadik negyedben ugyanis egy elképesztően izgalmas csörte kezdett kialakulni, ahol egy-egy ponttal tudott csak vezetni hol az egyik, hol a másik csapat. A negyed végén aztán kicsit belehúzott a PEAC, amely a záró felvonásra ötpontos előnyt harcolt ki, amit a az utolsó tíz percben nem csak megtartott, de a végén majdnem meg is duplázott.

A 86-77-es pécsi győzelem nagyon sokat érhet még a végelszámolásnál.

NKA Universitas PEAC–Ludovika FCSM Csata 86-77 (11-18, 27-21, 22-16, 26-22)
Kosárlabda-NB I., nők.

NKA Universitas PEAC: DUDÁSOVÁ 15/3, WENTZEL 19/3, Marshall 11/3, NELSON 15, KISS V. 18 Cs.: Szücs 8/6, Brajkovics, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Ludovika FCSM Csata: Horváth 11/3, LELIK 20/3, Toman, ZELE 17/3, CAREY 14. Cs.: Balogh, Gyöngyösi 2, Böröndy 13/3. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő