Fradi-vendégjáték a második vonallal

Bár manapság kopottasabb a nimbusza, a Fradi az a Fradi, és fokozott érdeklődésre tart számot a vendégjátéka bárhol az országban. Még akkor is, ha erre a fellépésre az NB II-ben, és a második csapatával érkezik.

Régi fociszurkolók biztos még ma is hosszasan sorolhatnák azokat a PMFC (még inkább PMSC)- Fradi derbiket, amikor tömött lelátók előtt bűvölték a labdát a két patinás gárda legjobbjai – talán elég, ha egyetlen példaként csak a ’78-as, 4-2-es zöld-fehér győzelemmel záruló kupadöntőt idézzük fel a sorból.

Augusztus 28-án, szombaton este nyolckor ismét a Ferencváros, igaz, annak második csapata érkezik Újmecsekaljára. Közös emlékek azért e találkozó kapcsán is adódhatnak, hiszen a fővárosiak szakvezetője, Lipcsei Péter, mint mondta, annak idején egyaránt futballozott Kiss László és Mucha József, vagyis a mai pécsi szakvezetők kezei alatt – akikről egyaránt elismeréssel nyilatkozott, jelezve ezzel egyben azt is, hogy tart is az általuk dirigált PMFC-től.

Javíthatja ugyanakkor az esélyeit, hogy mivel az első csapat a hétvégén nem lép pályára, több visszajátszó segítségét igénybe veheti. Pölöskey Péter, Vass Máté, Gárdos András és Fülöp Noel például már szerepelt a „tarcsiban” – négyükkel valószínűleg most is kiegyezne Lipcsei Péter.

Kiss Lászlónak ugyanakkor valószínűleg még mindig nem áll majd rendelkezésére szombaton a papírjait intéző macedón Alexander Sztojanovszkij – aki, ha majd pályára léphet, vérbeli befejező csatárként Gyánó Szabolccsal is versenyhelyzetbe kerülhet a kezdőbe kerülésért. Hasonló „csata” a pálya „túlsó végén” is kialakulhat, hiszen miközben Kiss László a kozármislenyi összecsapás előtt hivatalosan csak a szurkolóktól akarta „megkímélni” a legutóbbi két meccsén is betliző Sólyom Csabát, a helyére beugró Dibusz Dénes kellően magabiztosnak tűnt ahhoz a kapuban, hogy akár hosszabb időre is maradhasson.

Még nála is jobb teljesítménnyel rukkolt elő ugyanakkor a frissen igazolt ballábas védő, Nenad Todorovics, aki magas termetével sokszor kissé „lomhának” tűnt ugyan a hátsó alakzatban, ám amint labda közeledett felé, klasszis védőket idéző, villámgyors mozdulatokkal tartotta távol az ellenfeleket a kaputól.

Szűcs Zsolt írása.

Hirdetés