Futók lesznek Pécs nagykövetei Olmützben

Szombaton az olmützi félmaratonon Pécset képviselik a Fittbike SE futói: Őri László alpolgármester szerdán köszöntötte a hamarosan útnak induló sportolókat.

Pécs és a csehországi Olmütz már több éve ápol partnervárosi kapcsolatot, tavaly azonban az eddig főként kulturális jellegű együttműködés új színterekre is kiterjedt. Mint Őri László alpolgármester elmondta, 2016-ban a PSN Zrt. futóit hívták meg a hagyományos olmützi félmaratonra, idén pedig a Fittbike SE sportolói képviselhetik a pécsi színeket.

Barna Tamás, Török Krisztina, Őri László és Dinya Illés – Pécs színeit képviselik a futók

– A már meglevő jó kapcsolatok bővülnek immár a sport terén is, de más területekre is kiterjesztjük az együttműködést, így például a borászat területére, ebben segíthet például a Bor-Mámor-Pécs rendezvényünk is – hangsúlyozta Őri László.

Átvették a város zászlaját

A pécsi alpolgármester szerdán köszöntötte a futókat, akik átvehették a város zászlaját is, ami azt jelképezi, hogy Pécs színeit fogják képviselni Olmützben. Őri László a futó-nagykövetekkel ajándékot is küldött a cseh partnerváros polgármesterének.

Pécset két futó, Barna Tamás és Török Krisztina képviseli, mindketten azt mondták, kedvenc távjuk éppen a félmaraton. Dinya Illés, a Fittbike SE elnöke hangsúlyozta, mintegy 20-30 sportoló közül választották ki azt a két futót, akik Pécs színeiben állnak majd rajthoz szombaton Olmützben.

Hirdetés