5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportFutsal: újoncként lett bajnok a pécsi csapat

Futsal: újoncként lett bajnok a pécsi csapat

Ugyan még egy éve sincs, hogy megalakult a PTE-PEAC futsalcsapata, máris nem kis sikert aratva az NB II. közép csoportjának élén végeztek Máté Győző tanítványai.

A bajnokság elején (és még a felénél sem) gondolták volna a pécsi futsalosok, hogy bajnoki aranyéremnek örülhetnek majd május végén, ám a kemény munka meghozta gyümölcsét. A PTE-PEAC gárdája nagy csatában ugyan, de megelőzte a kétszeres magyar bajnok Rudolf Gergellyel felálló Dunakeszi együttesét is.

– Tavaly augusztusban még Pap Csabával kezdtük el a munkát, aki időközben elköltözött Pécsről, így Horváth Gáborral közösen vettük át az edzői feladatokat. Nem ismertük teljesen az erőviszonyokat, a bajnokság elején a hatodik-hetedik hely környékére vártam volna a csapatot, majd jött egy nagyon erős őszi idény, amely után már bizakodóbb voltam és télen már a dobogóról ábrándoztunk. A tavaszra nagyon jól összeállt a védekezésünk, amelynek köszönhetünk egy-két győztes meccset, de a szerencse is mellettünk állt néha, így nem panaszkodom egy percig sem. Tizennégy meccsből tizenhármon sikerült megszereznünk a győztesnek járó három pontot, egyetlen egyszer, a Dunakeszi otthonában kaptunk csak ki, így az utolsó forduló előtt egyetlen pont is elég lett volna a bajnoki címhez – kezdte a csapat játékosedzője, Máté Győző.

bajnokcsapat
A bajnokcsapat

A harmincadig fordulóban Piliscsabára, a végül negyedik helyen záró együtteshez látogattak a pécsiek, ahol gigászi küzdelmet követően tudták megszerezni a győzelmet.

– Azt gondolom, hogy ugyan játszottunk jó mérkőzéseket idén, de az utolsó volt a szezon legjobbja. 3-1-es félidőt követően tudtunk fordítani, ráadásul szerintem megérdemelten hoztuk el a három pontot, ezzel pedig bebiztosítottuk a bajnoki aranyérmet. Most következik a rájátszás, ahol már az NB I.-be kerülés a tét, de nincs rajtunk teher, végre önfeledten, bajnokcsapatként játszhatunk. A saját és mások várakozásain felül teljesítettünk az idén, de nagy köszönet illeti Pécs város és a Pécsi Tudományegyetem vezetőit, hiszen a támogatásuk nélkül nem érhettük volna el ezt az eredményt. Szeretném megköszönni továbbá a csapatvezetőnk, Hári József segítségét is, az egész idényben szívvel-lélekkel támogatta a gárdát – foglalta össze a győzelemig vezető utat a tréner.

A PTE-PEAC futsalcsapata legközelebb június 6-án, hétfőn 21 órakor lép pályára a keleti csoport győztese ellen a rájátszásban. A Lauber Dezső Sportcsarnokba minden szurkolót szeretettel várnak a játékosok és a csapatvezetők, a nézők ingyen tekinthetik meg a találkozót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő