Vajon hogyan vélekednek a pécsi focisok az oroszországi labdarúgó-világbajnokságról? Kit tartanak esélyesnek, ki lehet a végső győztes? Arra is rákérdeztünk, van-e favoritjuk, akiért jobban szorítanak.

Dibusz a belgákra figyel

A Pécsről indul hálóőr, Dibusz Dénes ma a Ferencváros kapuját védi, de a válogatottat is erősíti. Ő a franciákat, brazilokat, belgákat emelte ki, szerinte ők játszhatják majd a legszórakoztatóbb focit.

A válogatott kapusa szerint a belgákra figyelni kell

– Két éve a belgákkal találkoztunk is az Eb-n, testközeli élményem van róluk. Szerintem már ott is továbbjuthattak volna. Ha mostanra mindebből tanultak és tapasztaltabbá váltak, akkor akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek.

A pécsi kapus elmondta, titkon nekik is szorít kicsit, de kedvenc csapata nincsen.

Az egykori hátvéd szerint az adott pillanat dönt majd

Koller Viktor hajdanán balhátvédként a Pécsi Dózsát erősítette. Ott volt a pécsi csapat fénykorában, a legnagyobb nemzetközi sikerekhez járult hozzá. Szerinte talán a spanyolok a legnagyobb favoritok, de a németek és a belgák is beleszólhatnak a világbajnoki címért folyó harcba.

– Szerintem öt-hat olyan csapat van, akik képesek az adott napon olyan teljesítményt nyújtani, hogy eldöntsék a torna sorsát. Ilyenek az előbb említettek mellett a brazilok, az argentinok is.

Koller leginkább a spanyolokra és a németekre fogadna

– Én a németeknek szurkolok, közvetlen német rokonaim is vannak a családban, talán ezért. Viszont a legközelebb hozzám a brazilok és a spanyolok játéka áll.

A legendás védővel hosszabb interjút is készítettünk pályafutásáról.

Gera csupán a jó focit nézné

Az elmúlt évtizedek egyik legjobb magyar labdarúgója, Gera Zoltán szintén a PMFC neveltje volt, a Ferencvároson át az angol élvonalba vezetett az útja. Sok év után ma megint az FTC csapatát erősíti. Ő is elmondta, hogyan vélekedik a világversenyről.

Gera szerint a szokásos favoritok az esélyesek idén is – spanyolok, németek, franciák, brazilok –, de nagyon kíváncsi a belgák játékára is, hogy milyen minőséget képviselnek idén, a két éve mutatott formájuk után.

A legendás középpályás úgy véli, a nagy favoritok ott lesznek a végén is

– Leginkább a brazilokat kedvelem, de nem drukkolok nagyon senkinek, én csak élvezem a jó meccseket, szeretnék színvonalas focit látni.

Márton Gábor: megjósolhatatlan

A PMFC jelenlegi edzője, Márton Gábor elmondta, annyira kiegyenlített a mezőny, hogy nem tud megnevezni egy esélyest sem.

– Természetesen a nagy nevek közül a németek, spanyolok, franciák, brazilok ott vannak, de én még erősnek érzem most az angolokat és a portugálokat is. Ráadásul mindig, minden tornán van egy-két olyan csapat, ami képes nagy meglepetést okozni és ha nem is a döntőig, de az utolsó körökig eljutni – mondta.

Márton Gábor szerint mindig vannak meglepetéscsapatok

Egyéni kedvence nincs, Gerához hasonlóan ő is a jó futball híve, minél látványosabb és izgalmasabb találkozókat vár a világbajnokságtól.

Hirdetés