Gulyás István nevét veszi föl a teniszklub

A pécsi születésű Gulyás István nevét veszi fel a Pécs Városi Tenisz Club, a névadó ünnepséget október 14-én 15 órakor tartják a Dr. Veress Endre utcai létesítményben.

A magyar tenisz kiemelkedő egyénisége, Gulyás István 1931. október 14-én látta meg a napvilágot Pécsett. 1954-ben, huszonhárom évesen nyerte első férfi egyes magyar bajnoki címét, amelyet később még tizennégy alkalommal hódított el.

Legnagyobb nemzetközi sikerét 1966-ban, a párizsi Roland Garroson aratta, ahol férfi egyesben ezüstérmet szerzett. Még az Újpesti Dózsa csapatának játékosa volt, amikor kinevezték a Magyar Tenisz Szövetség elnökévé. 1986-ban tisztségéről lemondott, majd Hamburgban edzősködött. Ekkor is aktívan teniszezett, számos Európa- és világbajnokságot nyert az öregfiúk között.

A pályán kitartásával, akaraterejével és szorgalmával aratta sikereit, az életben pedig megbízhatóság és becsületesség jellemezte. Ennek elismeréseként 1967-ben az UNESCO Nemzetközi Fair Play-díjjal jutalmazta. A kiváló sportember 2000-ben hunyt el Budapesten.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés