5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaHármat számoltak a PMFC-re

Hármat számoltak a PMFC-re

Idegenben sima vereséget szenvedett a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata a kiesés elől menekülő III. Kerület ellen.

Lehet szépíteni a dolgot, csak nem igazán érdemes. A PMFC csúnyán lebőgött vasárnap délután az NB II. 35. fordulójában, a pécsiek ugyanis tükörsima vereséget szenvedtek a jelenleg kieső helyen tanyázó III. Kerület ellen.

A 3-0-s zakóra az sem lehet mentség, hogy a Pécs ezúttal nélkülözni volt kénytelen az öt sárga lap miatt eltiltását töltő edzőjét, Vas Lászlót, mint ahogyan az sem, hogy több játékos is hiányzott. Preklet, Króner és Helesfay sérülés miatt – igaz előbbi az elmúlt időszakban amúgy is kevesebb lehetőséget kapott, míg Króner már jó ideje maródi.

A meccs elején a Pécs könnyen megszerezhette volna a vezetést, hiszen Bíró előtt adódott helyzet, sőt, kicsivel később Hegedűs lerántása után még a a tizenegyes pontra is mutatott a játékvezető, azonban büntetőt mégsem lőhetett a PMFC, a partjelző intése nyomán ugyanis les miatt végül kifelé jöhetett szabadrúgás. Később is adódtak lehetőségei a pécsieknek, a gólokat azonban rendre a bentmaradásért küzdő III. Kerület szerezte. Az elsőt az első félidő hajrájához közeledve, majd a szünet után újabb kettőt.

A 3-0-s pécsi vereség a meccs összképét nézve talán valamelyest túlzó, azonban a tényen nem változtat: a Pécs nem bírt az egyik potenciális kiesővel. Ezzel a zakóval Vas László együttese vissza is csúszott a tabella 11. helyére.

 

III. Kerület–PMFC 3-0 (1-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 35. forduló.
III. Kerület: Balázs – Kulcsár, Erdei, Szalai, Opavszky – Egerszegi, Daróczi (Schuszter, 73.) – Barczi (Remili, 85.), Köböl (Kleisz, 61.), Horváth (Bekker, 61.) – Birtalan (Borvető, 73.). Vezetőedző: Pintér Attila.
PMFC: Bukrán – Sági, Rácz, Katona, Marques-Airosa (Dávid, 46.) – Grabant (Kónya, 46., Geiger, 65.), Futó, Nikitscher, Hegedűs – Bíró (Károly, 74.), Bachesz (Adamcsek, 46.). Megbízott edző: Szabados József.

Gólok: Birtalan (37.), Köböl (57.), Egerszegi (78.).

További eredmények

Budafok–Nyíregyháza 0-0
Budaörs–Diósgyőr 2-1
Dorog–Kecskemét 0-3
Soroksár–Ajka 1-3
Szeged–Szolnok 2-1
Szentlőrinc–Csákvár 1-3
Tiszakécske–Siófok 0-2

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő