Harminc év, három olimpikon

ank10

Pásztory Dóra, Sors Tamás, Jakabos Zsuzsanna, dr. Petrov Anatolij – az ANK Úszóklub két kétszeres paralimpiai bajnoka, háromszoros olimpikonja és persze mesterük: ők négyen álltak a fennállása 30. évfordulóját ünneplő ANK Úszóklub keddi, kortörténeti filmvetítéssel egybekötött ünnepi műsorának középpontjában. Ahol ráadásul az ünnepelt ajándékozott.

Három évtized minden munkája, sikere, öröme huszonöt percbe sűrítve: erre vállalkozott az a kisfilm, amely az ANK Úszóklub 30. születésnapján az ANK színháztermében egybesereglett vendégek, és persze az ünnepeltek előtt a kedd délelőtti ünnepség kezdetén a pécsi úszósport egy igen sikeres korszakát felölelve idézett föl néha megmosolyogtatóan kedves, néha könnyeket előcsalogatóan megható pillanatokat a klub történetéből.

ank7

A kortörténeti dokumentumfilm vetítése után először Páva Zsolt polgármester köszöntötte az ünnepeltet, kiemelve, hogy a harminc esztendeje mindössze egy bőrönddel Pécsre érkező későbbi mesteredző, Petrov Anatolij által felépített munka legfőbb hozadékát számára az évtizedek során úszni megtanuló, a sportot megszerető, ennek segítségével egészséges, aktív felnőtté érő sok ezernyi gyerek jelenti – az már csak a “bónusz”, hogy soraikból bajnokok sora is kinevelődött.

ank3

Hasonlóképpen az edzők becsületes, mindenkinek példamutató tevékenységét, az úszó fiatalok sok lemondással járó mérhetetlen munkáját dicsérte Turi Katalin, az ANK-uszodát is üzemeltető Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Mindezekhez csatlakozva Mátrai Judit, az Úszóklub elnöke nem feledkezett meg a gyerekek számára legfőbb segítőként közreműködő szülők, továbbá a sikereket a háttérből kovácsoló további rengeteg támogató köszöntéséről sem.

ank8

Az ünnepi szavak után ajándékozás következett – rendhagyó módon az ünnepelt köszönte meg a neki segítők munkáját eképpen. Elsőként dr. Páva Zsolt polgármesterét, illetve a városét – majd sorban tucatnyi segítőét, közreműködőét, támogatóét, munkatársét. Egy sor korábbi és mai sikeres versenyző eredményeihez pedig a gratuláció mellé átnyújtott egy-egy ajándékcsomagot.

ank1

A sportolók sorából természetesen külön is kiemelve az egyesület két kétszeres paralimpiai bajnokát, Pásztory Dórát és Sors Tamás, illetve a három olimpiát is megjáró Jakabos Zsuzsannát. Megható pillanatként az ANK három ikonja a színpadon együtt köszönte meg dr. Petrov Anatolij és Mátrai Judit három évtizedes elkötelezett, fáradságot nem ismerő áldozatvállalását a klub érdekében.

ank4

A 30 éves múltból a jövőbe tekintő gesztusként Csizi Péter sportért felelős alpolgármester és az ugyancsak kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Vári Attila, vagyis az önkormányzat és a PSN Zrt. értékes ajándékcsomagját – az úszásoktatást segítő eszközöket, sportfelszereléseket – nyújtották át jelképesen a legfiatalabbaknak, a sportággal az ANK-nál még csak most vagy a jövőben ismerkedőknek.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Csodálatos csapat. Pécs büszkeségei. További sok sikert az Úszóklub edzőinek és sportolóinak.

Comments are closed.