5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportHárom pécsi arany a Gymnasiadéról

Három pécsi arany a Gymnasiadéról

Három sportágban összesen 28 sportoló képviselte a magyar színeket a Brazíliavárosban megrendezett egyhetes Gymnasiadén, a középiskolások legkiemelkedőbb világversenyén, amelyen a magyar csapat minden eddiginél jobban szerepelt.


A versenyen 37 ország közel 3000 sportolója vett részt, Magyarország a tizenkét arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel az összesített éremtáblázat negyedik helyén zárt. A sikerből több pécsi aerobikos is kivette a részét.

– Nagyon szép teljesítményt nyújtottak a sportolók Brazíliában. Minden idők legsikeresebb magyar csapata volt az idei, pedig mindössze három sportágban tornában, úszásban és aerobikban mérették meg magukat a középiskolásaink a világ legjobbjaival. (A négy állandó – atlétika, torna, úszás, ritmikus gimnasztika – mellett a helyi szervezők még aerobik-, sakk- és dzsúdóversenyeket rendeztek, így összesen hét sportágban álltak rajthoz a sportolók.)

Első ízben szerepelt a Gymnasiade programjában az aerobik sportág, amelyben a debreceni és pécsi sportolók alkotta gárda a nemzetek közötti versenyben abszolút győzelmet aratott. Külön öröm számomra, hogy a férfi egyéni versenyben győztes pécsi Bali Dániel az egész verseny legmagasabb pontszámát érte el (21,200) – újságolta a korábbi Európa-bajnok, világbajnoki harmadik helyezett Réfi Eszter, aki a szintén kiváló, csapatban világbajnokságot is nyerő Borsos Anitával készítette fel a pécsieket a megmérettetésre.

Brazíliavárosban Makra Noémi tornász, Bali Dániel (Pécs), Mazács Fanni (Pécs), Tácsik Hunor, Molnár Noémi, Szőllősi Panna aerobikos, valamint Grátz Benjámin, Kiss Nikolett, Novoszath Melinda és Szabó Norbert úszó szerzett aranyérmet.

A pécsiek eredményei:

– férfi egyéni: Bali Dániel, 1. hely

– vegyes páros: Mazács Fanni, Bali Dániel, 1. hely

– csoport (Pécs és Debrecen): Mazács Fanni, Bali Dániel, Molnár Noémi, Szőllősi Panna, Tácsik Hunor, 1. hely.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő