Hirdetés

Kenderesi Tamás nyakába ezüstérmet akasztottak a Glasgow-ban megrendezett multisport Európa-bajnokságon, Iván Bence ezüst- és bronzérmet is szerzett a paraúszók írországi kontinensviadalán, Konkoly Zsófia pedig ugyanitt nagyot küzdve lett bronzérmes.

Már az előfutamok alatt nagy küzdelem volt a glasgow-i kontinensviadalon, hiszen a szabályok szerint a négy magyar induló közül csak kettő juthatott tovább a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjébe, ahová olyan kiváló sportolók szerettek volna bekerülni, mint a 2015-ös világbajnok Cseh László, az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence, a világbajnoki ezüstérmes Milák Kristóf és a PSN Zrt. Sportiskola színeiben induló olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás. Végül a pécsi sportoló és a budapesti világbajnokságon berobbanó Milák Kristóf küzdhetett tovább a minél jobb helyezésekért, utóbbi az Európa-csúcshoz közeli idővel ért célba, Kenderesi pedig a tőle megszokott kiváló hajrával lett második.

A paraúszók dublini kontinensviadalán a rutinos versenyzők számára az erőfelmérésé, az újoncok esetében pedig a bemutatkozásé volt a főszerep. Két évvel a tokiói paralimpiai játékok előtt ez volt az első olyan világverseny, amelyen a fiatal tehetségek is rajthoz állhattak. A tizenegy magyar sportoló közül ketten a PSN Zrt. Sportiskola színeiben mérték össze tudásukat ellenfeleikkel. Ahogy dr. Sós Csaba szövetségi kapitány fogalmazott, jelentős korosztályváltásban van a magyar paraúszó csapat, amely a várakozásokon felül teljesített. A megmérettetés egyik meglepetésembere a pécsi Iván Bence volt, aki két éremmel térhetett haza, 200 méteres vegyesúszásban a harmadik legjobb idővel került a döntőbe, ahol még egy helyet javítani tudott, így felállhatott a dobogó második fokára.

– Akkor hittem el, hogy megszerezhetem a második helyet, amikor befordultam az utolsó 50 méterre és láttam, hogy az ötös pályán úszó srác le van maradva. Nagyot mentem, nagyon harcoltam, amelynek az eredménye egy hatalmas egyéni csúcs lett – árulta el a pécsi úszó a finálét követően.

A PSN Zrt. Sportiskola versenyzője 50 méter pillangóúszásban is érmet szerzett, edzője, Jancsik Árpád nagyon elégedett a sportoló eredményével:
– Hatalmas egyéni csúcsokat úszott minden számában, amelyre azt gondolom, hogy a
szövetségen belül is felemelték a fejüket. Büszke vagyok Bence teljesítményére, nagyon sokat dolgozik az edzéseken, amelynek meg is lett az eredménye – árulta el a tréner.

A paralimpiai bronzérmes Konkoly Zsófiának a kedvenc száma nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, ám az egyik legkeményebb távon, 400 méteres gyorsúszásban kiemelkedően jó idővel szerezte meg a bronzérmet.
– Zsófi nehezen állt fel a 100 méteres pillangóúszás után a hullámvölgyből, ám sportolói
nagyságát mutatja, hogy hatalmasat harcolva végül szerzett egy nagyon értékes érmet. Elégedett vagyok a munkájával, jó irányba halad a fejlődése – foglalta össze a pécsi lány
teljesítményét edzője, Jancsik Árpád.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét