Három vízisportosztály indul újra

A PSN Zrt. közreműködésével harmadszor indul a tanuszodával rendelkező három pécsi általános iskolában (Bánki, ANK 2., Belvárosi) az órarendbe integrált, mindennapos úszásoktatást kínáló vízisportosztály, amelyekbe a közeljövőben lehet jelentkezni.

Ahogy az a Bánki Donát Úti Általános Iskolában a szülőknek és gyerekeknek szóló gyakorlati bemutatóval színesített keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szeptemberben immár harmadszorra induló elsős évfolyam nebulói ezekben a speciális osztályokban (az első két tanévben) az úszással ismerkedhetnek meg. A kisdiákok ráadásul heti ötször, az órarendbe épített és a mindennapos testnevelés órák keretein kívül esős vízifoglalkozások során sajátíthatják el az úszás csínját-bínját.

banki

Ezt követően az úszással rokon sportágak (például a vízilabda és a szinkronúszás) szakedzőinek bevonásával kaphatnak még részletesebb és jobb vízisport-képzést. A programot koordináló De Blasio Domenico vízilabdaedző hozzátette, egyik fő céljuk az volt, hogy az ugyancsak a PSN Zrt. által megvalósított ingyenes pécsi óvodai úszásoktatást folytatva, az ezekbe az osztályokba járó alsó tagozatos gyerekek úszástudását még jobban elmélyíthessék. Nem titkolta ugyanakkor, hogy reményeik szerit az idejáró gyerekek a PSN Zrt. Sportiskola úszó-, illetve vízilabda-utánpótlásbázisát is szélesíthetik.

banki3

Jónásné Csalódi Éva, a Bánki igazgatója hangsúlyozta, hogy a program nemcsak az első két évfolyamosok számára ingyenes az iskolai tanuszodákban, hanem a PSN Zrt. támogatásával harmadikos koruktól a hullámfürőbeli mély vizes foglalkozásokra is térítésmentesen szállítják majd a gyerekeket.

Kérdésünkre Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy bár a fővárosban és több megyeszékhelyen is létezik általános- és középiskolában is egy-egy specifikus sportágra alapozott sportosztály, a három pécsi iskolában párhuzamosan folyó úszásoktatás országosan is egyedülállónak számít, hisz a későbbiekben akár egy vízisport-akadémia alapja is lehet.

A beiskolázással kapcsolatos további tudnivalókról, közelgő határidőkről az óvodákban kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődők.

Hirdetés