Hirdetés

A PSN Zrt. Sportiskola utánpótlás-vízilabdacsapatai újabb mérföldkőhöz érkeztek, éveken keresztül küzdöttek ugyanis azért, hogy újra a felsőházban mérhessék össze tudásukat az ország legjobbjaival.

Sok éves munka és komoly szakmai felkészülés előzte meg azt a sikert, amelyet végül hazai medencében értek el a pécsi pólósok, a PSN Zrt. Sportiskola utánpótláscsapatai a kvalifikációs tornán maguk mögé utasították az OSC-t és a Kaposvárt is, így a 2018/2019-es szezonban az ország legjobb együttesei ellen mérkőzhetnek a fiatalok. A szakosztály vezetője, Lukács Gergely nagyon örül a felsőházi részvételnek, mint mondta, hamarabb is sikerült elérni a kitűzött célt, mint gondolta volna.

– Három évvel ezelőtt dolgoztuk ki azt a hosszú távú tervet, amelyre alapozva szerettük volna megerősíteni a pécsi utánpótlás-vízilabda helyét a magyar elitben. A fejlődést és az eredményességet tekintve úgy gondoltuk, hogy 2020 környékére érhet be a munkánk gyümölcse, mivel addigra kerülhetünk a bajnokság felsőházába, így különösen boldogok voltunk, hogy ez már most sikerült. A gyerekek sokat dolgoztak ezért az eredményért, úgy örültek a kvalifikációs torna végén, mintha a Bajnokok Ligáját nyertek volna, hiszen egész nyáron ez lebegett a szemük előtt – beszélt a sikerről a tréner.

Lukács Gergely azonban igyekszik reálisan gondolkodni és mindig a következő feladatot tekinti a legfontosabbnak.

– Természetesen a gyerekeknek és nekünk is nagy öröm, hogy ezentúl minden hétvégén testközelből tapasztalhatják meg a játékosok, milyen a legjobbak ellen játszani, de két lábbal a földön maradunk és a hétköznapi munkára helyezzük a hangsúlyt. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden pontért meg kell küzdenünk, ezt tettük az első fordulóban is Szolnokon, ahol híresen jó a vízilabda, de a pécsi fiúknak sikerült pontot szerezniük és ez nagy szó. A célunk az, hogy egészséges, sportot szerető felnőtteket neveljünk, akik akár a felnőtt élvonalban is megállják majd a helyüket – fogalmazott Lukács Gergely.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét