Házon belül oldotta meg az edzőkérdést a PVSK kosárcsapata

A hosszú évek óta a klub utánpótlásában dolgozó Juhász Olivért nevezte ki vezetőedzőnek az élvonalból kiesett PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata.

A PVSK-Veolia nemrég volt kénytelen búcsúzni az élvonaltól, ami alaposan megviselt mindenkit, aki közel áll a csapathoz, hiszen előtte húsz egymást követő szezont húzott le a gárda az A csoportban.

Azonban az élet akkor sem áll meg, ha éppenséggel ezúttal az NB I. B-re kell készülni. Már csak azért sem, mert a klub célja az, hogy a lehető legrövidebb időn belül, azaz lehetőleg már jövő ilyenkor vissza is jusson az első osztályba a csapat. Ehhez persze szükség lesz egy csapatra. Ennek a felépítését pedig el is kezdte a PVSK, amely a mai napon bejelentette, hogy Juhász Olivér lesz az együttes vezetőedzője. Juhász már sok éve dolgozik az egyesület utánpótlásában, az U20-as korosztályt vezetve egy ezüstérem mellett kétszer is bajnokságot nyert, de a Hepp Kupában is szerzett egy bronz érmet. E mellett a PVSK NB I. B-ben szereplő U23-as alakulatát is edzette éveken át.

A csapat ügyvezetője, Bán Gábor úgy fogalmazott a kinevezés kapcsán, hogy szakmailag jó döntést hoztak és hisz benne, hogy Juhász Olivér vezetésével fel tudnak jutni az A csoportba.

– Úgy voltam vele, amikor felkértek erre a feladatra, hogy nagyobb esélyünk lesz visszakerülni az élvonalba, ha egy olyan ember irányít, akinek ez valóban fontos, nem pedig csak az egyenleget nézi meg minden hónap elején – nyilatkozta Juhász Olivér a klub honlapján. – Ezért mondtam igent. Jelen pillanatban nekem az egyesület és a pécsi kosárlabda jövője a legfontosabb, nem is maga a csapat. Már csak azért sem, mert egyelőre még nem körvonalazódott pontosan, hogyan fog kinézni a keretünk.

Czerpán István, a PVSK elnöke arról beszélt, hogy nem csak a játékosok kiválasztásánál, hanem az edzői stáb esetében is ragaszkodni fognak az értékeikhez, ebbe a koncepcióba illeszkedik Juhász kinevezése is.

– Korábban is bátran és szerencsésen nyúltunk a fiatal edzőkhöz, mondhatnám többek között Völgyi Pétert, Iványi Dalmát vagy Sztojan Ivkovicsot is, ezt most is megtettük, és minden támogatást megadunk Olivérnek ahhoz, hogy sikerrel vegye eddigi legnagyobb kihívását – jegyezte meg Czerpán.

Az edző tehát megvan, most már „csak” csapatra van szükség. A hírek szerint ezen a téren is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a PVSK vezetői, így könnyen lehet, hogy napokon belül érkeznek majd az első nevek is.

Hirdetés