Hetente több százan versenyeznek a diákolimpiákon

Javában zajlanak a pécsi és a város környéki iskolák számára megrendezett diákolimpiai versenyek. Vedelek Mihály, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. diáksportért felelős vezetője lapunknak a közelmúlt megmérettetéseiről beszélt.

– Múlt héten tartottuk az atlétikai egyéni és csapatbajnokságot, amelyen száztizenkét csapat hatszázhetvenkét sportolója vett részt. A duatlon megyei döntőjéből a most hétvégi, balassagyarmati országos döntőre több pécsi általános iskola (Csokonai, Sztárai Mihály, Janikovszky Éva ÁMK) tanulója is kvalifikálta magát – mondta Vedelek Mihály.

Ezen a héten két fordulóban (I-II. és III-IV. korcsoport) rendezték a hagyományos mezei futást az Árpád Fejedelem Gimnáziumnál, melyre huszonkét iskola nevezte nagyjából ötszázhatvan diákját.

Emellett folyamatosan zajlanak a labdarúgó bajnokságok, novembertől pedig megkezdődnek a szivacskézilabda-, az amatőr kosár- és kézilabda-, valamint a floorball bajnokság küzdelmei is.

Bővebb információ (versenynaptár, versenykiírás, részletes eredmények, képek) a www.psnzrt.hu oldalon a diáksport menüpont alatt érhető el.

Tasi Tímea írása.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés