Hivatalos: kirúgták Maradonát

Diego Maradona már nem szövetségi kapitány, miután az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) úgy döntött: nem hosszabbít szerződést a korábbi futballsztárból lett szakvezetővel. Magyar idő szerint kedd este szavazott az AFA vezetése egyhangúlag a kontraktus meghosszabbítása ellen.

Maradona kapitányi pozíciója azt követően ingott meg alaposan, hogy az általa irányított nemzeti együttes a dél-afrikai vb negyeddöntőjében 4-0-s vereséget szenvedett Németország legjobbjaitól.

“Változásokat tartottunk szükségesnek Diego szakmai stábjában, de nem jutottunk egyezségre” – említette a válás fő okaként újságíróknak nyilatkozva Julio Grondona, az AFA elnöke, aki még hozzáfűzte: nem rúgtak ki senkit, egyszerűen nem hosszabbították meg a kapitány szerződését.

Ernesto Cherquis Bialo, az AFA egyik szóvivője “áthidalhatatlan nézetkülönbségekről” beszélt, de a konkrétumokkal ő is adós maradt.

A 49 éves Maradona menesztésének hírére több tucat szurkoló a szövetség székháza elé vonult, dobolással és kiabálással tiltakozva az argentin futballidol eltávolítása ellen.

A játékosként 1986-ban világbajnok, a szövetségi kapitányi tisztet 2008 végén elfoglaló Maradona még vasárnap úgy fogalmazott, hogy maradni szeretne tisztében, de csak akkor, ha hagyják, hogy ő döntsön szakmai stábjának összetételéről.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés