13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaHősies küzdelemben nyert a Pécs

Hősies küzdelemben nyert a Pécs

Nagyon izgalmas volt a hajrá, miután szövegért igen szigorú büntetésként kiállította a Pécs második játékosát is a bíró. Az első félidőben nagyon nyomott a Honvéd, de a PMFC-nek sikerült a második félidőben két gólt berámolnia.

NB1 – 9. forduló:
Budapest Honvéd – PMFC-Matias 1-2 (0-0)

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Youla (66., 11-esből), illetve Kővári (49.), Szatmári L. (63.)
piros lap: Romic (65.), Pölöskey (90.)
sárga lap: Portilla (42.), Vécsei (75.), Kosnic (90.), illetve Poleksic (91.)

Budapest Honvéd:
Kemenes – Ikenne-King (Mancini, 79.), Kosnic, Marku, Alcibiade – Vécsei, Portilla (Gazdag, 76.), Hidi – Job (Vidovic, 62.), Youla, Traoré

PMFC-Matias:
Poleksic – Nagy J., Balogh B., Romic, Uzoma – Kővári, Horváth A. (Pölöskey, 77.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. (Causic, 67.) – Frőhlich (Lantos, 87.)

A PMFC kapusa, Poleksic végig remekül védett, több komoly helyzete is volt a fővárosi csapatnak, amely hiába erőlködött a gólrúgással, ez csak a második félidőben egy tizenegyesből sikerült, ám Pécs már két fantasztikusan szép góllal vezetett. Fröhlich adott mindkétszer gólpasszt Kővárinak és Szatmárinak.

A tizenegyesnél vesztette el Pécs Romicot, aki ugyan a 16-oson kívül szabálytalankodott, a bíró mégis büntetőt ítélt a pestieknek, őt pedig zuhanyozni küldte.  Ezt követően nyomott újra a a Honvéd, de egy szabálytalan találaton kívül nem jelentettek a fővárosiak komolyabb veszélyt a pécsi kapura.

A végére is maradt még izgalom, miután a hosszabbításban leküldte a pályáról Pölöskeyt a játékvezető, aki azonban nagyon „lelkis” lehet, mert szívére vette a pécsi játékos – vélhetően – rá nézve nem túl hízelgő szavait, és sárga helyett azonnal pirosat adott neki. Igaz, Pölöskey azért reklamált – véleményünk szerint is jogosan -, mert az utolsó védő buktatta, így megakadályozta, hogy gólhelyzet alakuljon ki és a honvédos e megmozdulásért csak sárgát kapott.

Véber György vezetőedző szerint az első félidő minősíthetetlen volt, de a csapat a második félidőben jelesre vizsgázott alázatból és jól is fociztak a pécsiek a félidő elején, ekkor a minőségi játékból is adtak ízelítőt.

Címlapos fotó: pmfc.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő