Hosszabbítást ért a bennmaradás: továbbra is Dárdai vezeti a Herthát

A labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha BSC együttese ma bejelentette, hogy a következő szezonban is, az idén a gárdával a bennmaradást kiharcoló Dárdai Pál lesz csapat vezetőedzője.

hirdetés
Uránia Mozi

Bár sejteni eddig is lehetett, biztossá csak ma vált: a 2021/22-es szezonban is a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál lesz a német bajnokság előző évadát 14. helyen záró Hertha BSC vezetőedzője. Ezt a klub hivatalos Facebook-oldalán jelentette be.

Dárdai a nemrég véget ért bajokság közben vette át a csapat irányítását, és 16 bajnokin 18 pontot gyűjtve végül teljesítette célját, és benntartotta a csapatot az élvonalban. A 14. hellyel záruló szezon után sokáig nem volt biztos, hogy mi lesz Dárdai sorsa, ugyanis a nagycsapat kispadján lejárt szerződése. Azt maga Dárdai nyilatkozta korábban, hogy biztosan a berlini klub kötelékében marad, a kérdés csak az volt, hogy visszatér-r az utánpótlásba, vagy marad a felnőttek élén.

A szezon közben érkező, a sportigazgatói posztot ideiglenes betöltő Arne Friedrich, illetve az ő helyére a most érkező Fredi Bobic, valamint a csapat ügyvezetője Carsten Schmidt is támogatta Dárdai maradását, amiről aztán végül, sajtóhírek szerint a klubot tulajdonló egyik cég vezetője, Lars Windhorst döntött.