12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaVasárnap bajnok lehet a Pécs 2010

Vasárnap bajnok lehet a Pécs 2010

Tíz ponttal nyert a Pécs csapata a női kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzésén Sopronban, s ezzel pedig kézzelfogható közelségbe került a címvédés.


Vasárnap Pécsett lép pályára az egymással a bajnoki címért tizenegyedik alkalommal mérkőző Pécs 2010 és az MKB-Euroleasing, s mivel szerdán Sopronban 78–68-ra nyert a Pécs, így a három győzelemig tartó párharcban akár néhány nap múlva ismét bajnokot avathatunk.

Az idegenbeli meccsen a Sopron az első negyedben csak fokozatosan lendült játékba, s nem találta a védekezésben a nagyon lendületesen játszó Pécs ellenszerét, s már ekkor kilenc pontos előnyre (12-21) tettek szert a vendégek.

A második játékrészt ugyan a hazaik kezdték jobban, a Pécs kihagyott két büntetőt is, de a Sopron mégsem tudott élni a lehetőségeivel, hiába voltak meg a tiszta dobóhelyzeteik. A vendégcsapat így tíz pontra növelte előnyét, s a negyed végére 36-26-ra vezetett a Pécs.

A harmadik negyedben közel kerültek a soproniak ahhoz, hogy kiegyenlítsenek,  Holt hárompontos kísérlete azonban lepattant a kosárról. Bár ekkor időt kért a Pécs, de ezután első ízben átvette a vezetés a hazai csapat, és 41-40-re fordított. Változatos percek után végül mégis sikerült a Pécsnek visszaszereznie előnyét, 48-49-es eredménnyel vágtak neki az utolsó játékszakasznak a felek.

Az utolsó negyedben nyílttá vált a találkozó, s a hazai csapat hat ponttal (54-48) meglépett, de innen is fordítani tudott a címvédő. A rendkívül küzdelmes mérkőzésen végül a vendégek akarata érvényesült, a Pécs 2010 78-68-ra győzött.

Forrás: Nemzetisport.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő