10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaÍgy balhéztak össze a magyar és horvát szurkolók a pécsi focimeccsen

Így balhéztak össze a magyar és horvát szurkolók a pécsi focimeccsen

Magyar és horvát szurkolók verekedtek össze a PMFC–HNK Cibalia hétvégi edzőmeccsén, az esetről képek is készültek, melyek többek közt a Hools.net oldalán jelentek meg.

Frissítve 13.32:

PMFC: „Elhatárolódunk minden erőszakos, nem futballpályára való cselekedettől és annak elkövetőitől”

A PMFC közleményt adott ki a hétvégi események kapcsán:

„A szombati PMFC–HNK Cibalia Vinkovci felkészülési mérkőzésen sajnálatos és egyúttal elítélendő rendbontás történt a magyar és a horvát szurkolók szervezett csoportjai között. Az események pont egy olyan barátságos előkészületi találkozó közben zajlottak le, amelyen békés, futballszerető felnőttek és gyerekek is részt vettek a nézők soraiban. Megítélésünk szerint az erőszak nem lehet része a PMFC életének, így elhatárolódunk minden olyan nem futballpályára való cselekedettől és elkövetőtől, ami, és aki félelmet és megbotránkozást kelthet másokban. A biztonsági szolgálattal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő többet a PMFC hazai sportrendezvényein. Az eset kapcsán klubunk vizsgálatot indított, emiatt bővebb tájékoztatással nem áll módunkban szolgálni.”


Mint azt korábban megírtuk, összeverekedtek a magyar és horvát szurkolók a hétvégi PMFC–HNK Cibalia barátságos mérkőzésen – a meccset egyébként a PMFC nyerte 3-1-re.

A helyszínre érkező rendőrök 41 horvát és három magyar szurkolót fogtak el. Az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság és rendbontás miatt indított büntetőeljárást.

Íme a Hools.net Twitter-posztja a verekedésről:

Kiemelt képünk forrása: Hools.net

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő