Így vezesd le a feszültséget a forróságban!

Az edzők többsége nem tanácsolja, hogy tűző napon és a legmelegebb időben sportoljunk, de azért azt sem mondják, hogy álljunk le mindennel és ne használjuk ki a nyarat! Így arra gondoltunk, összeszedjük a kevésbé forró, de azért mégis izzasztó lehetőségeket! 

Pécsett rengeteg olyan helyet találsz, ahol fittyet hányhatsz a melegre és gond nélkül formába hozhatod magadat! A teljesség igénye nélkül összeszedtük azokat a helyeket, amelyeket még augusztusban ki is tudsz próbálni! Segítségünkre pedig Dinya Illés, közismert nevén Dinyus spinningedző, a város futónagykövete sietett.

Dinyus szerint a melegben azért óvatosabban kell edzeni, de semmiképp se maradjunk le a nyári sportokról

Ingyenes jógaóra a vízparton

Ha jóga, akkor meditálás. Ha strand, akkor hangzavar. De találtunk egy helyet, ahol a kettő tökéletesen megfér egymás mellett. És ráadásul még ingyenes is. Pécsett hétfőnként lehet csatlakozni Szilágyi Gabriella jógaoktatóhoz, aki a Pollack-strandon tart nem akármilyen órákat. Itt még az is megtalálhatja a nyugalmat, aki egész nap ugrált a vízben. Aki pedig megizzadna a szabadban tartott, bikinis jógaórán, utána csobbanhat is a strandon.

A jógaórát nemcsak a felnőtteknek tartják – Pollack Strand / hétfőnként 19.00 órától / ingyenes

Úszóedzések és grillezés a Pollackon

Ha a Pollackon járunk, nem hagyhatjuk ki a hajnali vagy esti úszóedzéseket. Egy napfelkeltés, frissítő csobbanás senkinek nem árthat meg. A pécsi Pollack-strandon pedig még segítséget is kaphatsz, hogy tökéletesítsd a technikádat. A szezonban ugyanis több időpontban edző foglalkozik a sportolni vágyókkal. Ha pedig már nagyon mennek a karcsapások, akkor meg is mérettetheted magadat. Itt ugyanis lehetőséget nyílik egy Balaton-átúszásra is. Erről korábban már ITT írtunk.

Úszóedzések – Pollack Strand / hétfő, péntek 19.00 órától, kedd, csütörtök reggel 6 órától / tagdíjat kell fizetni, a grillezés ingyenes

Dinya Illés edző szerint érdemes kipróbálni, hiszen még tart a nyár és télen már elég nehézkes a szabadban úszni. És a hab a tortán: itt még grillezhetsz is a haverokkal, persze egy úszóedzést követően szigorúan csak paprikát, padlizsánt – a kolbászok után.

Futni is lehet!

A napfelkelte és napnyugta a Tüskésréten sem csúnya, főleg úgy, ha még kocogsz is közben. Egyszerre gyönyörködhetsz a város sziluettjében és a sporttársakban, hiszen itt garantáltan összefutsz hasonló elszántsággal rendelkezőkkel a nap bármely szakában.

Futás – Tüskésrét / kora reggel vagy este / ingyenes

Az edző azonban azt tanácsolja: a nagy melegben csak a reggeli vagy késő esti órákban álljunk neki futni és szigorúan vizes palack társaságában! Ilyenkor ugyanis a folyamatos vízpótlás kötelező amellett, hogy oda kell figyelni a táplálkozásra is. A meleg még jobban megterheli a szervezetet, és aki ilyenkor éhezik vagy kiszárad, akár el is ájulhat.

Wakeboard: remek erősítő!

A Tüskésréten szinte már sorba kell állni, ha deszkára akarunk pattanni. A wakeboard három év alatt az egyik legnépszerűbb nyári sport lett Pécsett. Itt ugyanis nemcsak a haladókkal, hanem a kezdőkkel is foglalkoznak. A mazsoláknak még tanulópálya is a rendelkezésükre áll.

Central Wakeboard Pécs / minden nap 10.00-20.00 / Tanuló pálya egy órára 9.000 Ft (ezt többen is használhatják)

Az edző szerint a wakeboardozás remek erősítés is egyben amellett, hogy csokibarnák leszünk közben. Aki viszont kipróbálná, ne felejtse otthon a haverjait és a pénztárcáját, ez nincs ingyen, de társasággal megéri kipróbálni!

Szóval használjuk ki a nyarat, és ha lehetőségünk van, a meleg ellenére is próbáljunk meg mozogni kicsit a természet lágy ölén. Mert télen úgyis a hidegre fogjuk majd a tespedést!

 

 

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.