Ilyen még nem volt: pécsi nyíltvízi érem!

A magyar válogatott mind a négy pénteki versenyszámban szerzett érmet a junior nyíltvízi Európa-bajnokságon a csehországi Racicében, ahol a nyitónapon a legfiatalabbak között Szimcsák Mira győzött. A pécsi PSN Sportiskola versenyzője Balogh Vivien a 7,5 kilométeres versenyszámban hatalmas csatában a 2. helyen végzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a korosztályos viadal pénteken a 14-15 éves lányok 5 kilométeres versenyével kezdődött, s rögtön az első szám magyar sikert hozott: Szimcsák Mira maga mögé utasította vetélytársait. Ezt követően a fiúk versenyében Gálicz László a harmadik helyen végzett.

A folytatásban a 16-17 éveseken volt a sor, akikre 7,5 kilométeres táv várt: a lányoknál a pécsi Balogh Vivien, ezzel Túros Máté tanítványa az eslő nyíltvízi úszó Pécsen, aki éremmel térhetett haza Európa bajnokságról. A fiúknál Betlehem Dávid lett ezüstérmes a magyarok közül.

Szombaton a legidősebbek, a 18-19 évesek 10 kilométeres versenyszámaira kerül sor, a vasárnapi zárónapon pedig a vegyesváltók két korosztályban küzdenek meg egymással.

Hirdetés