Íme, ennyit tesznek zsebre a PMFC focistái!

Meccs nélkül örülhet a három pontnak a PMFC - képünk korábban készült

Havi 400-450 ezer forintos juttatásban részesülnek átlagosan a PMFC focistái. A másodosztályban szereplő gárda ezzel a középmezőnyben foglal helyet, a nagyobb kluboknál van, aki havonta több millió forintot kaszál. A szintén másodosztályú Szentlőrinc együttesénél ez az összeg 200-300 ezer forint – írja a Pécsi Stop.

A Blikk készített összeállítást a témában, miszerint a legjobban fizető klub a Vasas és az éllovas Debrecen. Átlagosan 1 millió forint körül forognak a bérek ennél a két klubnál. Ám a jobban teljesítő játékosok a Vasasnál akár 5-7 milliót, a Debrecennél pedig 3,6 milliót is (ez a maximum) zsebre vághatnak.

A Haladás, a Gyirmót, a Siófok, a Győr, a Nyíregyháza és az Ajka tartozik a jól fizetők közé, itt 600 ezer és 1 millió forint körül mozognak a havi juttatások.

A pécsiek a közepesen fizetők között vannak a maguk 400-450 ezres gázsijával. A Pécsi Stop úgy tudja, a frissen szerződtetett Bajner Bálint sem fog többet kapni ennél. Ebbe a kategóriába jön még maximum 800 ezres fizetésig a Budaörs, a Dorog, a Békéscsaba, a Soroksár, a Szeged, a Kaposvár.

A Szentlőrinc a legrosszabbul fizető klubok csoportjában van, úgy, mint a Csákvár, a Szolnok, a DEAC, a Kazincbarcika. Ezeknél a kluboknál mintegy 4-500 ezer forint jár a legjobbaknak havonta, az átlagfizetés azonban 2-300 ezer forint között mozog.

A teljes cikket EZEN A LINKEN olvashatják.

Hirdetés