Ingyen lehet szurkolni a PEAC két hátralévő hazai meccsén idén

Szerda este fontos nemzetközi összecsapás vár a pécsiekre, így a klub vezetői úgy döntöttek, hogy nem kell jegyet vásárolniuk a szurkolóknak.

Ahogyan arról már beszámoltunk, az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata számára remekül sikerült eddig az őszi szezon. A bajnokság alapszakaszának a fele ment eddig le, és csupán a két Euroliga-szereplő gárda, a Sopron és a Szekszárd előzi meg a tabella harmadik helyét elfoglaló pécsieket. E mellett ráadásként Csirke Ferenc együttese az Európa Kupa-csoportjából is továbbjutott, a sorozat egyenes kieséses szakaszában folytathatja.

A nemzetközi erőpróba ráadásul máris itt van, hiszen szerdán este 19 órától fogadja a török Nesibe Aydin gárdáját a párharc első összecsapását a Pécs. A klub vezetői pedig úgy döntöttek, hogy meghálálva szurkolóik eddigi egész éves támogatását, erre a meccsre – illetve a hétvégi, TFSE-MTK elleni bajnokira – nem kell jegyet vásárolnia senkinek, ingyen lehet a helyszínen szorítani a pécsi sikerekért. Persze nyilván ettől azt is remélik a klubnál, hogy még többen látogatnak majd ki a Lauber Dezső Sportcsarnokba, ahol hosszú-hosszú évek után lesz ismét igazán komoly tétre menő nemzetközi kupameccs. Persze a hajdanvolt euroligás időket aligha fogja majd megidézni a nézőszám – akkoriban bizony hétről-hétre telt meg színültig a sportcsarnok összes lelátója –, azonban így is jó esély van arra, hogy igazi, békeidőkbeli meccshangulat közepette vívja meg csatáját a törökök ellen Csirke Ferenc együttese.

Persze azért a pandémia még így is itt van a mindennapjainkban,  így bár belépőt nem kell vásárolni, azonban fontos szabály továbbra is, hogy védettségi igazolvány, vagy bármely, az oltottságot igazoló dokumentum, applikáció, illetve személyi igazolvány szükséges a belépéshez. A Lauber Dezső Sportcsarnok területén pedig az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése is kötelező.

Fotó: NKA Universitas PEAC – Facebook

Hirdetés