12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsIsmét Kidical Mass Pécsett!

Ismét Kidical Mass Pécsett!

Szeptember 11-én, vasárnap újra megrendezzük immár hagyományos családi kistúránkat kerékpárral. A cél ezúttal a Malomvölgyi-tó partján álló játszótér, ahol csatlakozunk a Malomvölgyi Sportnap eseményeihez. A program gyermekes családoknak szól: ovis, kisiskolás, kamasz gyerekkel.

Délelőtt 10-kor négy helyszínről indulunk: az Intersport áruház parkolójából, Kertvárosból az Anikó utcai általános iskola védett bejárati udvaráról, Pellérdről az iskola elől és Bogádról ugyancsak az iskola elől (innét egy órával korábban). A táv nem egészen 10 kilométer, amit még nagyobb ovisok is megtettek nemegyszer gond nélkül (Bogád keményebb, onnan 20 km a táv). Kisebbeknek, kevésbé hosszútávúaknak előzetes jelentkezésre gyerekszállító kerékpáros utánfutót (babaufót) tudunk adni.

A tervezett útvonalak nagyrészt védett, csöndes utak: Béke-park, a Pellérdi Víznyerő, a nagyon jól megépített pellérdi kerékpárút. Ahol szükséges, a polgárőrök már megszokottan profi biztosításával haladunk. A http://kidicalmasspecs.wordpress.com honlapon megtekinthetők az útvonalak, és le is tölthetők kütyüre.

Kisebb csoportokban gördülünk, mindenkire odafigyelve. Aki (még) nem meri megpróbálni magát kerékpáron, az az indulásnál regisztrálva a Malomvölgyig autón is jöhet, és legközelebb már lehet, biztonsággal meri vállalni kétkeréken is a távot.

A célban a Fittbike SE rendezvényén Malomfutás, légvár, spinning-kerékpárok és egyéb érdekességek várják az érkezőket, és nem hiányoznak majd a hagyományos KidicalMass-elemek sem: KRESZ-teszt, remélhetőleg bográcsozás, lesz Bababringa-szépségverseny, de trambulin, kosárpalánk és röpiháló az üzleti támogatóink révén, csakúgy, mint a már szokásos díjak a legügyesebbeknek. Eső ellen egy nagy sátrat is fölállítanak.

A Kidical Mass Pécsett 2009. nyara óta hivatalosan is használja Eugene-i (OR, USA) rendezvény nevét és logóját – Európában elsőként. Fő szervezője a Pécsi Túrakerékpáros Klub, de ahogy az egy igazi civil mozgalomhoz illik, erős segédcsapatokat is maga mellett tudhat a Gyermekláncfű Alapítvány, a Pécs Kőrösi Csoma Sándor Egyesület, a Pellérdi Polgárőr Egyesület, a nagykozári Polgárőr Egyesület és mások támogatásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő