8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaIsmét NB I-es meccseket nézhetünk

Ismét NB I-es meccseket nézhetünk

Június 11-én még a bajnoki címet és a feljutást ünnepelték a PMFC futballistái, július 16-án, szombaton este hét órakor pedig sok év után újra NB I-es mérkőzést láthatnak a szurkolók a Stadion utcában. A bajnoki rajton a szombathelyi Haladás látogat Pécsre. Az alig egy hónap alatt sok minden történt a csapat háza táján, próbajátékosok jöttek-mentek, a tizenkilenc éven aluliak is visszakerültek a legmagasabb osztályba, és klubmenedzsert is váltott a vezetőség.

Miután Mészáros Ferenc együttese megnyerte az NB II-t, már csak egy akadály volt vissza: a volt vezetőedző, Kiss László nem kapta meg idejében az elmaradt járandóságát, így feljelentette korábbi kenyéradóját, ami miatt akár ki is zárhatták volna a PMFC-t az első ligából. Azonban a felügyelőbizottság a tartozás miatt indított eljárásban felmentette a Pécset, így a csapat nyugodtan kezdhetett el készülni a következő szezonra.

A pécsiek rögtön a felkészülés elején leigazoltak két kozármislenyi labdarúgót, a huszonnyolc éves Tóth Zoltán három évre írt alá a piros-feketékhez. A középpályás korábban már játszott pécsi színekben, az előző idényben pedig Laki Zoltánnal holtversenyben a mislenyiek házi gólkirálya lett. A szomszédvártól a rutinos védőt, Petrók Viktort is elcsábította a Pécs, aki fejjátékával és rutinjával járulhat hozzá a jó eredményekhez.

Miközben a legtöbben a felnőttekkel foglalkoztak, az U19-es csapat kiváló játékkal visszakerült az NB I-be. A rájátszás utolsó mérkőzésén hazai pályán győzték le 2-0-ra a Gyirmótot a fiatalok, így ősztől ismét a kiemelt bajnokságban szerepelhetnek Szabó Zsolt tanítványai.

Hazai edzőpartnerek hiányában sokat kellett utazniuk a felnőtteknek, hogy edzőmeccseken próbálhassák ki az új szerzeményeket. Az első összecsapáson Eszéken szenvedtek vereséget a pécsiek, a próbajátékosok ott nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Később szintén Horvátországban, ezúttal Daruváron, a horvát élvonal negyedik helyezettjével meccselt a PMFC, az ott megszerzett 1-1-es döntetlennel elégedett volt Mészáros Ferenc vezetőedző. A héten Szlovéniában, az NK Zadar együttesével találkozott a Pécs, ahol az új igazolás, Andorka Péter szerezte meg a győzelmet jelentő egyetlen gólt.

A hetek során kiderült, hogy Lantos Levente, Sólyom Csaba, Gyánó Szabolcs, Horváth Zsolt, Nagy József és Törtei Tamás is szerződést hosszabbított, a fél évre Zalaegerszegre kölcsönbe adott Simonfalvi Gábor pedig visszatért Pécsre.

Nyíregyházáról ugyanakkor egy komplett „játékoscsomag” érkezett, Holczer Ádám, Andorka Péter, Cosmin Goia, Pákolicz Dávid, a kétszeres gólkirály Bajzát Péter és Demjén Gábor is Pécsett folytatja pályafutását, így senkinek sincs bérelt helye a pécsi kezdőben.

A játékosokon kívül meglepetésre a klubmenedzseri székben is változás történt: a 2004 nyara óta a PMFC-nél dolgozó Czett Szabolcsot a Kozármisleny labdarúgócsapatát működtető kft. eddigi ügyvezetője, Halász Gábor váltotta.

Tasi Tímea írása

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő