11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaItt az új ügyvezető, telhet a kosár

Itt az új ügyvezető, telhet a kosár

A november 16-ai újabb taggyűlésen Albert Tamás hivatalosan is átvehette az NB I-es pécsi női kosárlabdacsapatot üzemeltető Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetői székét. Azt hamar fölmérte, hogy nem lesz könnyű dolga, a kassza ugyanis valóban üres, sőt, jócskán mínuszban van. Ám abban bízik, hogy végre több támogatói ígéret is valóra válhat.

Az elmúlt napok legfelkapottabb híre kétségkívül az volt a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatával kapcsolatban, hogy két egykori kosarasa, Fegyverneky Zsófia (képünkön) és Nagy-Bujdosó Nóra feljelentette a szövetségnél (MKOSZ), amiért a többször módosított időpontokra sem rendezte velük szembeni tartozását. Így az új ügyvezetőt, Albert Tamást is ennek az ügynek a fejleményeiről kérdeztük először.

– Jelenleg mindhárom „féltől”, a kft.-től, a két játékostól és a szövetségtől is információkat várok, amely alapján a folytatásról beszélhetünk. Az tény, hogy a klub tartozik a két kosarasnak, az is, hogy annyi pénz pillanatnyilag nincs a kasszában, hogy ezt azonnal kifizethesse. Épp ezért olyan megállapodásra törekszem, amelyet a játékosok is elfogadnak, mi is vállalni tudunk, és amelyekkel elkerülhető a legrosszabb, vagyis, hogy a szövetség szankciókkal (amely a szabályok szerint előbb pontlevonás, végső esetben akár kizárás is lehet) sújtsa a klubot – mondta Albert Tamás.

Aki egyébként, mint mondja, tudja, hogy igen nehéz tisztet vállalt föl. Hiszen a kft. korábbi tartozásai – az átadás-átvétel, azaz a pontos összeg tisztázása még folyik Rózsa Gábor és közte – nagyságrendjét tekintve biztosan százmilliós összegre rúgnak. Arra a kérdésre, hogy ha eddig ez nem sikerült, ő mitől reméli, hogy új támogatókat tudnak a csapat mellé állítani, azt mondja, nagyon sok olyan támogató ígérettel bírnak, amely a „tiszta lappal” megkezdett munkát, azaz többek között az ügyvezetőváltást szabta feltételül, és ő nagyon bízik benne, hogy ezek az ígéretek most valóra is válnak.

A becsorgó forintok ugyanis immár valóban „tűzoltásra” vagy „életmentésre” kellenek, hiszen nemcsak beszállítóiknak és egykori kosarasaiknak, de a mostani játékosoknak, illetve szakmai stábnak is sokkal tartozik a klub. És ahogy Zseljko Dokics vezetőedző immár minden nyilvános fórumon hangsúlyozza, számára ez már nem egyszerűen morális, hanem komoly egzisztenciális kérdés. A zuhanyhíradóból hallhattuk, hogy több kosaras az őt érintő hasonló helyzet miatt „sztrájkot” is fontolgatott, ám ahogy Albert Tamás ezt firtató kérdésünkre máris sportdiplomáciából jelest érő választ ad, „a múltban és akár ma is lehettek-lehetnek ilyen hangok, ám ha bárki megnézi az utóbbi meccsek összeállítását, láthatja, hogy mindenki pályára lépett és jól is szerepelt.”

Való igaz, a Pécs 2010 – talán nem túlzás, hogy némi meglepetésre – hibátlanul, nyolc győzelemmel áll (az ugyancsak veretlen Sopron és Győr között) a tabella 2. helyén – talán ez is motiválhatja a reménybeli támogatókat.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő