Janics, Berki és Jároszkievicz lett az Év sportolója

A kajakos Janics Natasa, a tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Jároszkievicz Krisztián holtversenyben lett az Év sportolója.

hirdetés

A világklasszis kajakozó, Janics Natasa törökországi edzőtáborozása miatt nem lehetett jelen a díjkiosztón, de a világbajnok tornász Berki Krisztián és a küzdősportok világjátékán aranyérmes Jároszkievicz Krisztián személyesen vehette át a magyar sportszakma elismerését Gémesi Györgytől, a Nemzeti Sportszövetség elnökétől.

Az NSSZ Gála díjazottjairól Gémesi döntött a sportszakmai szervezetek jelölései alapján. Janics Natasa és Berki Krisztián ezzel tulajdonképpen duplázott, hiszen a 2010-es teljesítményéért korábban a sportújságírók szavazatai alapján is az év legjobbja lett.

Az utánpótláskorúaknál az ifjúsági olimpiai bajnok úszónő, Kapás Boglárka, az edzőknél Berki Krisztián trénere, Kovács István, a sportvezetők között Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, a Sportolók Egészségéért kategóriájában a magyar úszóválogatott vezető sportorvosa, Kausz István lett első. Az Év sportújságírója díjjal Ballai Attilát, a Magyar Nemzet sportrovatának vezetőjét jutalmazták. Egy sportvezető-legenda életműdíjat vehetett át: vastapssal köszöntötték a 85 éves Bonn Ottót, aki 2000-ig szolgálta a kajak-kenu sportágat.