Jégkorong: tarolt a pécsi légió

Kaposvári, egyébként hazai meccseinek otthont adó pályán küzdött meg a Legio Sopianae a Kaposvár HC-val. A Pécs könnyedén nyert 3-6-ra.

hirdetés

Fotó: Legiosopianae.hu/Dianovszky Zoltán

“Idegenben” nyertek a pécsi jégkorongozók hazai pályán, hiszen Kaposváron hazai meccseink helyszínén ezúttal a pályaválasztó Kaposvár HC “vendégeként” léptünk jégre.

Jól kezdett a csapat: az első harmad ötödik percében Hajnal megszerezte a vezetést, amit egy perc múlva Szabó Zsolt meg is duplázott. Az első harmadban az ellenfél nem is szerzett gólt, ennek ellenére a 3. gól a pécsiek kapujában landolt. A harmad vége előtt aztán ismét a megfelelő helyre talált be Graics, miután egy kapu előtti kavarodásban Kalamár egyik vastól a másikhoz csúszva a gólvonalon hagyta szabadon a pakkot.

A második harmadban nagyobb ellenállást fejtettek ki a hazaiak, de hiába volt több szóló és 2 az 1 ellen helyzetük, légió kapuját egyszer sem tudták bevenni. A harmadik játékrész az idő múlásával egyre keményebb játékot hozott, gyakran landoltak a kaposvári csatárok a pécsi kapus nyakában – szó szerint.

A harmad elején gyorsan 2-4-re jöttek fel a hazaiak, erre villámgyorsan érkezett a válasz, de Hajnal gólját kisles miatt visszavonták. Nem esett kétségbe Graics-féle támadótrojka, a következő akcióból immár megkérdőjelezhetetlenül mattolta a hazai hálóőrt. A vége előtt pedig biztossá tette a győzelmet a Pécs.

Kaposvár HC – Legio Sopianae 3-6 (1-3;0-1;2-2)

Gólok: KIS-KIRÁLY B. (5:17), VARGA Cs. (32:31), PÉTER Á. (36:59) ill. HAJNAL N. (4:19), SZABÓ Zs. (5:21), GRAICS B. (14:08, 42:19), GRAICS V. (28:50, 33:15)

Büntetések: KŐVÁRI P. (2) ill. BARTHA V. (2), GLÜCK D. (2), SZŰR L. (2)

Kaposvár HC: KALAMÁR B.; GULYÁS András, MAÁR Viktor, VARGA Csaba, PÉTER Ágoston, TÓTH Péter, KISS Benjámin, NÓGRÁDI Ferenc, HOFRICS Norbert, LOVÁSZ Tibor, KIS-KIRÁLY Barna, KŐVÁRI Péter, VÖRÖS Márk

Legio Sopianae: SZŰR László; RENDECZKI Roland, SZABÓ Zsolt, SZŐLLŐSI Márton, KOVÁCS Péter, MAGYARI Tamás, GÁBORIK Ákos, GRAICS Bence, GRAICS Vince, HAJNAL Norbert, ÁCS István Davorin, BARTHA Viktor, PARCSAMI Tamás, GLÜCK Dávid, HERKE Márton