Jégkorong: tarolt a pécsi légió

Kaposvári, egyébként hazai meccseinek otthont adó pályán küzdött meg a Legio Sopianae a Kaposvár HC-val. A Pécs könnyedén nyert 3-6-ra.

Fotó: Legiosopianae.hu/Dianovszky Zoltán

“Idegenben” nyertek a pécsi jégkorongozók hazai pályán, hiszen Kaposváron hazai meccseink helyszínén ezúttal a pályaválasztó Kaposvár HC “vendégeként” léptünk jégre.

Jól kezdett a csapat: az első harmad ötödik percében Hajnal megszerezte a vezetést, amit egy perc múlva Szabó Zsolt meg is duplázott. Az első harmadban az ellenfél nem is szerzett gólt, ennek ellenére a 3. gól a pécsiek kapujában landolt. A harmad vége előtt aztán ismét a megfelelő helyre talált be Graics, miután egy kapu előtti kavarodásban Kalamár egyik vastól a másikhoz csúszva a gólvonalon hagyta szabadon a pakkot.

A második harmadban nagyobb ellenállást fejtettek ki a hazaiak, de hiába volt több szóló és 2 az 1 ellen helyzetük, légió kapuját egyszer sem tudták bevenni. A harmadik játékrész az idő múlásával egyre keményebb játékot hozott, gyakran landoltak a kaposvári csatárok a pécsi kapus nyakában – szó szerint.

A harmad elején gyorsan 2-4-re jöttek fel a hazaiak, erre villámgyorsan érkezett a válasz, de Hajnal gólját kisles miatt visszavonták. Nem esett kétségbe Graics-féle támadótrojka, a következő akcióból immár megkérdőjelezhetetlenül mattolta a hazai hálóőrt. A vége előtt pedig biztossá tette a győzelmet a Pécs.

Kaposvár HC – Legio Sopianae 3-6 (1-3;0-1;2-2)

Gólok: KIS-KIRÁLY B. (5:17), VARGA Cs. (32:31), PÉTER Á. (36:59) ill. HAJNAL N. (4:19), SZABÓ Zs. (5:21), GRAICS B. (14:08, 42:19), GRAICS V. (28:50, 33:15)

Büntetések: KŐVÁRI P. (2) ill. BARTHA V. (2), GLÜCK D. (2), SZŰR L. (2)

Kaposvár HC: KALAMÁR B.; GULYÁS András, MAÁR Viktor, VARGA Csaba, PÉTER Ágoston, TÓTH Péter, KISS Benjámin, NÓGRÁDI Ferenc, HOFRICS Norbert, LOVÁSZ Tibor, KIS-KIRÁLY Barna, KŐVÁRI Péter, VÖRÖS Márk

Legio Sopianae: SZŰR László; RENDECZKI Roland, SZABÓ Zsolt, SZŐLLŐSI Márton, KOVÁCS Péter, MAGYARI Tamás, GÁBORIK Ákos, GRAICS Bence, GRAICS Vince, HAJNAL Norbert, ÁCS István Davorin, BARTHA Viktor, PARCSAMI Tamás, GLÜCK Dávid, HERKE Márton

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés