12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportJól teljesítettek a pécsi fiatal vívók!

Jól teljesítettek a pécsi fiatal vívók!

Kadét (U15) és junior (U18) egyéni párbajtőr-válogatóversenyt rendezett a Balaton Vívóklub a hétvége során Keszthelyen.

A megmérettetés legszebb pécsi eredményét Miklós Fanni szerezte a PTE-PEAC Vívószakosztályának: bronzérmet nyert a kadét lányok 65 fős mezőnyében!

Fanni a csoportfordulóban egy asszót vesztett, s négyet nyert: három asszóját is 5/1 arányban.

A táblát a rangsor 10. helyéről kezdhette, így első asszóját már a 32-es táblán vívta. Előbb 15/10-re, majd 15/9-re nyert, az elődöntőbe jutásért pedig 15/11 arányú győzelmet zsebelt be a tábla alsó ágának legjobbja ellen. A döntőbe jutás már nem sikerült: a debreceni Kálmán 15/10 arányban legyőzte a pécsi vívót, akinek bronzérme szép eredmény a következő idényre válogató versenyen.

További eredmények: Magda Jázmin 34., Machlik Borbála 48., Németh Zoé 61.

A kadét fiúk 77 fős mezőnyében Farkas Domos a 24. helyen végzett, és Kovács Alex is bejutott a legjobb 32 közé, azonban a 16-ba jutás nem sikerült neki, és a 32. helyen zárta a versenyt.

A juniorok napján a fiúk teljesítettek jobban: Farkas Domos belehúzott, és az idősebbek között ért el jobb eredményt: a 8. helyen zárt a 102. fős mezőnyben!

Domos a csoportfordulót 4 győzelem/2 vereség aránnyal zárta, majd a tábla 26. helyéről két 15/13 arányú győzelemmel biztosította helyét a 16-os táblán. A legjobb nyolc közé 15/11-es győzelemmel került, ám az elődöntőbe jutásról egyetlen találattal lecsúszott: 15/14-re verte az AVA vívója, Kolczonay.

Merkl Levente is feljutott a 32-es táblára. A csoportfordulóban csak egy veresége, s öt győzelme volt a hátfájása miatt még nem teljesen felépült vívónak. A táblán 15/8-ra nyert, majd ugyanilyen arányban vesztett a 16-ba jutásért, így a 22. helyen végzett.

További eredmények: Hardi Ádám 33., Deák Szilárd 52.

A junior lányok 71 fős mezőnyében Miklós Fanniban az előző nap bronzérme után is volt még annyi, hogy remekeljen az idősebbek korcsoportjában is: a negyeddöntőbe jutás kapujában volt, ami végül nem sikerült, a 10. helyezést érte el.

A versenyt a legerősebb, egyes csoportban kezdte Fanni, amelyet végül öt győzelem/egy vereség arányban fejezett be. Négy asszója is szorosra sikerült, de szépen megfogta ellenfeleit, és 5/4-es győzelmei voltak. A tábla 10. helyéről kiemeltként a 32-es táblán kezdett, és 15/13 arányú győzelemmel jutott tovább. A 16-os táblán aztán a fővárosi Fless vívójával került szembe, aki 15/8-ra nyert Fanni ellen. A 10. helyezés így is nagyon szép Fannitól a juniorok versenyében.

Tombory Liza a 27. helyen zárt, miután szoros asszót nyerve került a 32-es táblára, ott azonban a tábla alsó ágának legjobbjától kikapott. Magda Jázmin a 46. helyen végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő