Jótékonysági focitornán mérkőztek a fiatalok

Szombaton rúghatta a bőrt nyolc U12-es gyermek labdarúgócsapat a világ legnagyobb nemzetközi gyermek focikupájának pécsi regionális elődöntőjén. Az idei Danone Focikupa a Gyermekekért elnevezésű torna különleges eleme, hogy a résztvevő labdarúgó akadémiák segítségével sportszer- és sportfelszerelés-gyűjtést szerveztek állami gondoskodásban élő gyermek labdarúgók számára, ezzel segítve az egészséges életmód és a sportolási feltételek kialakítását.

 

A Danone Magyarország Kft. a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát, az immáron 19 éve futó társadalmi célú és támogató, “Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program részeként valósítja meg. A torna célja, hogy a magyar gyermekek álma is valóra válhasson, és egy igazi nemzetközi, 32 ország részvételével zajló megmérettetésben vehessenek részt.

–A program alapvető eleme az egészséges életmód – melynek szerves része a kiegyensúlyozott táplálkozás és a sport – népszerűsítése, hozzájárulva ezáltal a jövő magyar generációinak életminőség-javításához. Azt kell elérnünk, hogy ez ne csak azoknak a gyermekeknek a kiváltsága legyen, akik megtehetik, hisz a sportolás öröme és az egészséges életmód mindenkinek a joga – mondta el Őri László, Pécs alpolgármestere szombaton.

2017-ben a torna a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai támogatásával és jóvoltából jelentősen kibővül. A korábbi 6 város helyett már 12 régióból, 96 U12-es gyermek labdarúgócsapat, vagyis több mint 1152 gyermek labdarúgó mérkőzhet meg egymással a budapesti döntőn való részvételi lehetőségért és azért, hogy októberben Magyarországot képviselhesse az Egyesült Államokban 32 ország részvételével megrendezésre kerülő nemzetközi döntőben. Pécsett 8 csapat versenyez majd egymással a budapesti döntőbe jutásért.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés