6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportJuhászék továbbjuthatnak Szabicsék ellen

Juhászék továbbjuthatnak Szabicsék ellen

A továbbjutásért lép pályára a Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht, amely a Szabics Imrével felálló Sturm Grazot fogadja a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki 4. fordulójában.

A brüsszeli gárda három kör után százszázalékos teljesítménnyel az élen áll az L csoportban – legutóbb Grazban 2-0-ra nyert -, ráadásul a belga bajnokságban is remekel: 11 forduló után kilenc győzelemmel és két döntetlennel, hatpontos előnnyel vezeti a tabellát. A Sturm ugyanakkor felemásan teljesít az osztrák Bundesligában, 13 kör után hatodik a 10 csapatos bajnokságban, s kilenc pontos hátrányban van a listavezető Admirával szemben, ráadásul a hétvégén 3-2-es vereséget szenvedett a bécsi Rapid otthonában.

Az osztrák együttesnek tehát kétségkívül nehéz dolga lesz Brüsszelben, különös tekintettel arra, hogy ha az Anderlecht megnyeri a csütörtöki összecsapást, akkor „hátradőlhet”, 12 ponttal ugyanis biztossá válik a továbbjutása. A jelenleg második orosz Lokomotív Moszkvának 6, a Sturmnak 3 pontja van, a csoport utolsó helyén álló görög AEK Athén – amely csütörtökön a Lokomotívot fogadja – pedig még nem szerzett pontot.

Szintén visszavágásra készül az I csoportban a spanyol Atlético Madrid, amely két héttel ezelőtt az Udinese vendégeként kapott ki 2-0-ra, úgy, hogy az olasz csapat az utolsó néhány percben szerezte mindkét találatát. A madridi mérkőzésen – az uefa.com szerint – Vad II István fújja majd a sípot, a csoport másik találkozóján a skót Celtic a francia Rennes együttesét látja vendégül.

A H csoportban az angol másodosztályban szereplő Birmingham City a belga FC Brugest fogadja, s a győzelemmel hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé. A játéknap egyetlen 18 órakor kezdődő mérkőzésén a londoni Tottenham Hotspur Oroszországban, a Rubin Kazany stadionjában lép pályára, s az összecsapás várhatóan kiélezett csatát hoz majd, két héttel ezelőtt az angolok Roman Pavljucsenko szabadrúgásból szerzett találatával győztek 1-0-ra.
Az A, B, C, D, E, F csoportokban egyaránt 19, míg a G, H, I, J, K, L jelű négyesekben 21:05 órakor kezdődnek a találkozók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő