13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaJúlius utolsó napján startol az új szezon az NB II.-ben

Július utolsó napján startol az új szezon az NB II.-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a labdarúgó-NB II. 2022/2023-as versenynaptárát. Az új szezon első játéknapja július 31. lesz, és az is kiderült, hogy a katari világbajnokság alatt sem fog szünetelni a pontvadászat a Merkantil Bank Ligában. Mivel két lépcsőben 20-ról 16 csapatosra fog csökkenni a másodosztály mezőnye, a következő szezon végén akár 5 csapat is kieshet majd.

A PMFC a hétvégén lezárult szezonban a 11. helyen végzett a Merkantil Bank Ligában, ami jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 4. helyhez képest. A szakmai elemzés minden bizonnyal már megkezdődött a klubnál, mint ahogyan a jövő évi keret kialakításán is valószínű, hogy már dolgoznak. Közben a következő szezon sorsolása ugyan még nem készült el, de a versenykiírás már megvan. Így például lehet tudni, hogy július 31-én már startol is az NB II. új évada, alig két hónap múlva tehát már tétmeccsek jönnek ismét.

A 20 csapatos mezőny gyakorlatilag teljes. A Vasas és a Kecskemét feljutott az élvonalba, ahonnan az MTK és a Gyirmót pottyant ki. Az NB II.-ből a Szolnok, a Budaörs és a III. Kerület zuhant a harmadosztályba, az NB III. három csoportját pedig a Kazincbarcika, a Kozármisleny és a Mosonmagyaróvár nyerte meg, kivívva ezzel a Merkantil Bank Ligában való szereplés jogát. Ez egyébként azt is jelenti, hogy Baranya megyét három csapat fogja képviselni a magyar foci második vonalában, a PMFC mellett a Szentlőrinc és a Misleny.
Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a Szentlőrinc és Kozármisleny dolga bitang nehéz lesz, ha bent akar maradni, az MLSZ ugyanis már korábban döntött az NB II.

átszervezéséről. A most 20 fős mezőny jövő nyárra 18-ra, míg 2024-től 16-ra fog csökkeni. Ez azt jelenti, hogy a 2022/23-as bajnokság végén az utolsó kettő automatikusan kiesik majd, a 16., 17. és 18 helyezettek pedig osztályozót kell, hogy játszanak az NB III. három csoportjának bajnokával.

A tervek szerint az új szezon utolsó játéknapja 2023 május 21. lesz, és négy hétközi fordulót tervez a szövetség. Ami érdekesség, hogy a szokatlan időpontban zajló idei katari világbajnokság (november 21. – december 18.) alatt sem fog szünetelni a Merkantil Bank Liga, így a PMFC-nek is játszania kell majd a vb alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő