Kajak-kenu vébé: négyből négy!

Mind a négy magyar egység sikerrel vette középfutamát a moszkvai kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapjának délutánján, ez pedig azt jelenti, hogy a vasárnap délelőtti nyolc 500 és 1000 méteres döntő mindegyikében lesz magyar hajó.

hirdetés

Ötszáz méteren a délelőtti előfutamában is magabiztosan első, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő kajakos Kozák Danuta ha lehet, ezúttal még fölényesebb győzelmet aratott, a riválisok csak a hátát nézhették. Több mint egy hajóhossz előnnyel célba érkezve jelezte: ezúttal is az aranyérmért jött.
A férfiak hasonló számának negyedik középfutama ugyancsak magyar sikert hozott: Dombvári Bence semmit nem bízott a véletlenre, mert ugyan még a második hely is finálét ért, ő nyert, s ezzel ezen a távon bekerült a legjobb kilenc közé. Csütörtökön, 1000 méteren ugyanez nem jött össze neki, ott csak a B döntőben szállhat majd vízre.
A győriek 19 éves ifjúsági világbajnok kenusa, Khaut Kristóf is folytatta remek szereplését, élete első felnőtt vb-jén ugyanis kiharcolta a finálés indulás jogát, miután második pályáján a címvédő brazil Isaquias Queiroz Dos Santos és a cseh Martin Fuksa mögött harmadikként ért a célba.
Pénteken, 14.30 órától még a 200 méteres előfutamokat bonyolítják le a vb-n, szombaton pedig már finálék következnek: délelőtt hét, délután pedig három magyar hajóért lehet majd szorítani.