10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportKaposvár nyerte az Olympics Way-t

Kaposvár nyerte az Olympics Way-t

Véget ért az Olympics Way elnevezésű nemzetközi férfivízilabda-torna, melyet az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában rendezett a PVSK-Füszért vízilabda-szakosztálya. A háromnapos megmérettetésen a hazai és a kaposvári klub mellett részt vett az egyiptomi bajnokcsapat és két török együttes is.

A tornán körmérkőzéses rendszerben mindenki játszott mindenkivel, így alakult ki a végső sorrend.  A hivatalos díjátadáson részt vett és díjat adott át Csizi Péter, Pécs alpolgármestere, Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok, Haron Eltouny, a Heliopolis elnöke, Mohamed Abusalim, a Heliopolis szakosztályvezetője és Lukács Gergely főszervező, utánpótlás szakágvezető is.

A tornán végül a Kaposvári VK győzedelmeskedett, a dobogó második fokára a PVSK-Füszért állhatott fel, míg harmadik helyen az egyiptomi Heliopolis csapata végzett. A sort a két török csapat, az Enka Istambul és a Manisa zárta.

Az edzők szavazati alapján a legjobb kapus a Heliopolis védője, Karim Negm lett, legjobb játékosnak Czigány Károly bizonyult, míg a gólkirály Nicola Frankovic, az Enka Istambul vizilabdázója lett.

Haron Eltouny emlékplakettet adott át Csizi Péter alpolgármesternek, Fekete Szilveszternek, a győztes csapat vezetőedzőjének és Bereczki Miklósnak, a pécsi csapat trénerének.

– Nagyon hasznosnak bizonyult a háromnapos torna, számos új taktikai elemet kipróbálhattunk. A mérkőzések során voltak jobb periódusaink, erre építve folytatjuk a felkészülést az előttünk álló feladatokra. Sikerült saját nevelésű fiatal játékosokat is kipróbálnunk – értékelte a tornát a hazaiak vezetőedzője, Bereczki Miklós.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő