10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportKassai szerint sikeres munkát végeztek

Kassai szerint sikeres munkát végeztek

Kassai Viktor, az idei labdarúgó világbajnokságon négy meccset – köztük az egyik elődöntőt – vezető bíró szerint sikeres munkát végeztek Dél-Afrikában, amihez nagyban hozzájárult a játékosok viselkedése is. A játékvezető erről kedden, a hajnali órákban beszélt az MTI-nek, miután leszállt a gépe a Ferihegyi repülőtérre.

Kassai Viktor a repülőtéren azt mondta, hogy nagy büszkeség volt elődöntőt vezetni az idei világbajnokságon. „Nagy kihívás volt és egyben szakmai elismerés, (…) szerencsénk volt, mert a csapatok partnerek voltak és alapvetően segítettek minket, hogy ne égjünk be ezen az elődöntőn”- fogalmazott.

Nem könnyű játékvezetőként bejutni abba a körbe, amely elődöntőt vezethet – mondta. Szerinte ez úgy sikerülhetett neki és két társának, hogy a bizottság, mely kiválasztja őket, elégedett volt az előző három meccs vezetésével.

Kasai Viktor úgy vélte, hogy a világbajnoki meccseket gyakran könnyebb levezetni, mint egy NB II-es mérkőzést, mivel különbözik a játékosok habitusa és hozzáállása.

Az MTI kérdésére a végső eredményt úgy kommentálta, hogy „1-0 lett; nem szurkoltunk senkinek”.

Erős Gábor asszisztens – aki tíz éve dolgozik együtt Kassai Tiborral – a repülőtéren úgy fogalmazott, hogy nagyon büszkék a teljesítményükre.

Vámos Tibor, a trió harmadik tagja közölte: mindhármuknak ez volt az első felnőtt világbajnokságuk. „Viktorral 2006 óta dolgozom együtt, és azóta vettünk részt abBan a projektben, amely a FIFA égisze alatt működött, és eljuttatott minket a vb-ig” – tette hozzá.

Felidézte, hogy 2007-ben a Kanadában megrendezett U20-as vb-n bíráskodtak, 2008-ban a pekingi nyári olimpián, ahol a döntőt vezették, tavaly pedig Nigériában voltak, az U17-es világbajnokságon. Az asszisztens szerint ezek fontos állomásai voltak annak az útnak, amely végül a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságig vezetett. Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor az idei labdarúgó világbajnokságon a Brazília-Észak-Korea és a Mexikó-Uruguay csoportmeccsek után a Ghána-Egyesült Államok nyolcaddöntőt, majd a Spanyolország-Németország elődöntőt vezette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő