7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportKenderesi Tamás világbajnoki címre hajt!

Kenderesi Tamás világbajnoki címre hajt!

A PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszójára, Kenderesi Tamásra az év legfontosabb hat perce vár június 25-26-án, a budapesti vizes világbajnokságon ugyanis ekkor ugrik medencébe a pécsi sportoló a 200 méter pillangóúszás selejtezőjében, elődöntőjében és a fináléjában.

Kemény időszakon van túl a riói ötkarikás játékok magyar hőse: versenyről versenyre utazott az elmúlt hónapokban, majd a három hetes debreceni edzőtábort követően sem volt sok ideje a pihenésre, feltöltődésre. A megnyitón nagy megtiszteltetés érte a pécsi fiút, a szintén éremesélyes magyar úszóval, Késely Ajnával együtt mondhatta el a sportolói esküt.

– Nagyon jó érzés volt és egyben nagy megtiszteltetés, nem is számítottam rá, hogy ilyen fontos eseményre engem kérnek fel. Jó volt testközelből figyelni az ünnepélyes megnyitót, élveztem az egészet, és ugyan már korábban a világbajnokság lázában égtem, ez még inkább megadta az alaphangot a versenyhez. Természetesen minden alkalommal nézem a közvetítést, amikor csak lehetőségem van rá, eddig az összes vízilabdameccset láttam, elképesztő a hangulat, ami az úszásra várhatóan csak fokozódni fog – vetítette előre Kenderesi Tamás.

A pécsi úszó további kulisszatitkokat is elárult, a vb előtt még elment fodrászhoz, mert mint mondja, fontos, hogy jól nézzen ki az ember, főleg akkor, ha egy ilyen világeseményen vesz részt.

A Kenderesi családról tudni lehet, hogy igen összetartóak a családtagok, a gyerekek szinte rajongásig szeretik egymást, a felkészülés utolsó napjaiban pedig a szülők és Tamás testvérei úgy látták, hogy fizikailag és lelkileg is kezd elfáradni a vb-re készülő sportoló, ezért meglátogatták az edzőtáborban és értékes perceket töltöttek együtt.

– Aktív volt az együtt töltött idő, ellátogattunk például a nyíregyházi állatkertbe, ahol végre nem a medence körül járt a testvérem agya. Persze, ez sem olyan volt, mint egy thai masszázs, de biztos feltöltötte kicsit – mondta az olimpiai bronzérmes öccse, Loránd, aki Tamás klubtársaként szinte minden edzésen mellette úszik, így szakmai szemmel is figyeli az ellenfeleket. Az esélyekről csak annyit mondott, hogy bátyja mindenképp aranyat szeretne, de necces lesz.

Az édesanya, Kenderesiné Szűcs Ibolya úgy látja, legnagyobb fia leginkább saját magának szeretne megfelelni.

– Tamás mindig követelményeket támaszt magával szemben, azoknak szeretne megfelelni. Nagyon várjuk már, hogy a Duna Arénában lehessünk és szurkolhassunk, azt gondolom, hogy a két japán versenyző közül az egyik veszélyes lehet, na, és persze Cseh Lacit sem szabad elfelejteni, aki ugyan nem úszott még idén 1:56-os időn belül, de látszott a versenyein, hogy folyamatosan teszteli a taktikákat – beszélt a fia lehetséges ellenfeleiről az édesanya. Kenderesiné Szűcs Ibolya azt is elárulta, hogy a családban mindenki tudja, melyek azok a pillanatok, amikor Tamás szeret beszélni a nehézségekről, akkor egyszerűen csak meg kell hallgatni, de vannak olyan napok is, amikor magában szereti feldolgozni az eseményeket.

A PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója 200 méter pillangóúszásban méri össze tudását az ellenfeleivel, kedden és várhatóan szerdán ugrik majd medencébe.

[su_box title=”Tamás programja” style=”noise” box_color=”#9fc3db” title_color=”#ffffff”]július 25., kedd 9.30 – 13.15: férfi 200 m pillangó selejtező 17.30 – 19.50: férfi 200 m pillangó elődöntő július 26., szerda 17.30 – 20.10: férfi 200 m pillangó döntő[/su_box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő