Készül a vb-re a pécsi úszó

A PSN Zrt. Sportiskola ifjúsági olimpiai bajnok úszója, Kenderesi Tamás óriási egyéni csúccsal nyerte meg a győri országos bajnokságon a 200 pillangót Cseh László és a pécsi úszóműhelyt pár éve debrecenire cserélő Biczó Bence előtt.

Ahogy arra számítani lehetett, a tavalyihoz hasonlóan idén is drámai csatát hozott az úszó országos bajnokság 200 pillangó száma, ez alkalommal a két világbajnoki indulást érő helyért is versenyeztek egymással a sportolók. A magyar szabályok szerint a legjobb idővel rendelkező úszó lehet a vb-n induló csapat tagja, az országos bajnokságon elért helyezés ebből a szempontból nem számít.

A mostani finálét ezek alapján a korábbi pécsi úszó, a pécsi körülményekkel elégedetlen edzőjével, Sántics Bélával együtt Debrecenbe távozó Biczó Bence várhatta előkelő pozícióból, hiszen 1:55.62-es idejével a leggyorsabb volt egészen a győri verseny időpontjáig. Azonban Biczó Bencének nem is sikerülhetett volna rosszabbul a döntő, hiszen Kenderesi Tamás és Cseh László is megelőzte, akik ráadásul egészen fenomenális idővel a második és a harmadik helyre kerültek a világranglistán.

A PSN Zrt. Sportiskola egyik legtehetségesebb sportolója, Kenderesi Tamás ezzel szenzációsan bizonyította, hogy Biczó fejlődésének gátja nem az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában keresendő (hiszen már a tavalyi, ráadásul debreceni ob-n is maga mögött hagyta Biczót…), másrészt, hogy Sántics Béla nélkül sem omlik össze a szakmai munka a pécsi uszodában. Ugyanakkor óriási plusz motivációt kapott az ob-n elért eredményétől és máris gőzerővel készül a kazanyi világbajnokságra.

– Óriási verseny volt, nagyon boldog vagyok, hogy ha egyetlen hajszállal is, de sikerült megnyernem. Gyurta Dani taktikáját alkalmaztam, végig türelmesen úsztam, aztán az utolsó hosszon robbantottam. Nem olyan jó érzés, hogy folyamatosan voltak előttem verseny közben, de csak a megfelelő pillanatra kellett várni, és ezt most sikerült elkapni. Már készülünk a világbajnokságra, ez a mostani aranyérem is adott még egy lökést, rendkívül motivált vagyok – fogalmazott a 2014-es ifjúsági olimpiai bajnok Kenderesi Tamás, aki a Győrben úszott 1:54.79-es idejével a világranglista második helyére lépett elő.

Hirdetés