5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportKét pécsi érmes a gyorskorcsolya Eb-n

Két pécsi érmes a gyorskorcsolya Eb-n

Az olimpiai bajnok magyar férfi váltó arany-, míg a női bronzérmes lett a hollandiai Dordrechtben rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A PSN Zrt. olimpiai bajnok sportolójával, Burján Csabával felálló váltó a hazai kvartettet nagy csatában múlta felül a fináléban, amellyel történelmi sikert aratva először állhatott fel a kontinensviadal dobogójának tetejére.

Az olimpiai bajnok Burján Csaba

– A saját versenyzésemmel nem voltam teljesen elégedett a döntő után, sokkal jobban tudok örülni a győzelemnek akkor, amikor elégedetten jövök le a jégről, de általában néhány óra múlva ez megváltozik, és a sikerrel járó öröm marad meg bennem. Most már csak a világbajnoki cím hiányzik – fogalmazott a PSN Zrt. olimpiai bajnok korisa, aki márciusban akár az egyetlen hiányzó aranyat is bezsebelheti, hiszen március 8–10. között Bulgária fővárosában, Szófiában rendezik a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát.

A magyar hölgyek váltójában szerepelt a szintén olimpiai bajnok Knoch Viktor lengyel származású felesége, Knoch Marta is, aki a szülés után remek versenyzéssel tért vissza a jégre, a magyar csapat tagjaként az előkelő harmadik helyen végzett. Párjához hasonlóan Marta is a PSN Zrt. színeiben áll rajthoz a versenyeken, így a hollandiai Európa-bajnokságon két pécsi is dobogóra állhatott. A magyar csapat az érmek számát tekintve is minden idők legeredményesebb kontinensviadalán van túl a megszerzett négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel.

A magyar női váltó
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő