3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportKét pécsi vívó versenyzett a nemzetközi pástokon

Két pécsi vívó versenyzett a nemzetközi pástokon

Két rangos versenyen vívtak a pécsi PTE-PEAC Vívószakosztályának tagjai február második hétvégéjén Barcelonában, remekül helytálltak. 

Ciutat de Barcelona
Barcelona, 2019. február 09–10.

Az egyik legnépesebb Felnőtt Női Párbajtőr Világkupán vett részt a PTE-PEAC párbajtőrözője, Öhlmüller Sarolta. A népes VK-fordulón 282 versenyző vett részt, a magyar küldöttség 12 fővel képviselte magát.

Öhlmüller Sarolta a csoportforduló négy asszóját megnyerte, s kettőt vesztett. Ezzel a rangsor 114. helyéről kezdhette az előtáblát. A 64-es főtáblára ugyanaz az egy tus hiányzott csak, amellyel kétszer is közelebb került az esélyéhez: a 128 közé jutásért szingapúri ellenfelét, Abdul Rahman-t, majd a 64-ért a japán Yoshimura-t verte 15/14 arányban. Aztán az olasz Rizzi következett, az eredmény szintén 15/14: a pécsi nőt egy találat választotta el, hogy a világranglistán 22. helyezett olasz vívót elkapja. Végül a 91. helyezést érte el. A legjobb magyar Budai Dorina volt, aki a 6. helyen fejezte be a versenyt.

Wawel Dragon Trophy
Barcelona, 2019. február 09.

Az Európai Kadét Körverseny lengyelországi állomásán 201 párbajtőröző indult a fiúk versenyében, 20 magyar vívóval az indulólistán. Köztük a PTE-PEAC színeiben Hardi Ádám, aki kiválóan vívott a csoportfordulóban: 5 győzelmet aratott, s csak francia ellenfelétől kapott ki. Így a táblát a rangsor 29. helyéről kezdhette. A 64-be jutásért a lengyel Puchala ellen 15/11 arányban nyert, de a következőben az ukrán Armaleo meglepte, s a pécsi fiú már nem juthatott a 16-ba, s a 23. helyen végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő