8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaKiélezett meccsen nyert a PVSK

Kiélezett meccsen nyert a PVSK

A Szeged látogatott Pécsre a férfi kosárlabda első osztály 11. fordulójában. A PVSK haloványabb kezdés után rendkívül fontos győzelmet aratott a szintén rájátszásra áhítozó ellenfelével szemben.


A múlt heti paksi fiaskó után mindenképpen nyerni akart a baranyai csapat – folyatva kiváló hazai sorozatát. Nem lehetett azonban félvállról venni az igen masszív Szedeák együttesét, amely frissen vetette be a mérkőzésen új szerzeményét, a tavalyi szlovák bajnokság pontkirályát.

Keményen is kezdett a dél-alföldi együttes. Agresszív védekezéssel és pontos támadásokkal gyorsan pár pontos előnyre tettek szert. A pécsiek látszólag kicsit elaludtak az elején, Csirke Ferenc vezetőedző próbálta is sűrű rotációval felrázni csapatát.

El is érte célját, hiszen legénysége egy jó periódus után már egál közelire hozta fel az eredményt. Összeszedett csapatjátékkal és néhány szép kosárral hozták lázba a nézőket. Az i-re a pontot Loesing félpályás, dudaszó pillanatában elengedett triplája tette fel, kialakítva az 51-53-as félidei eredményt.

A maradék két negyed a kemény brusztolásé volt. A felek gyűrték egymást rendesen a palánkok alatt, a harcból a PVSK jött ki jobban. A lendületét vesztő ellenfelével szemben egyre több rohamot fejeztek be  eredményesen, hamar át is vették a vezetést Legion vezérletével. Bár az utolsó percben 1 pontra is feljött a Szeged, a pécsiek végül megérdemelt, 7 pontos győzelmet arattak: 85-78.
A hazai győzelmi sorozatot december 15-én, szombaton növelhetik a fiúk a Nyíregyháza ellen.
PVSK – Naturtex-SZTE-Szedeák 85-78 (23-32, 28-21, 19-10, 15-15)

PVSK: Loesing 20/9, Kovács P. 14/6, Horváth B., Tóth N. 10, Hendley 11. Csere: Legion 22/9, Bödör 2, Nagy K. 2, Csabay 2, Halász 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Fekete S. 8/3, Jones A. 10/6, Gurley 20/9, Csorvási M. 18, Dukic 15/6. Csere: Vida 2, Tanács 3/3, Kiss Zs 2, Varga D. Vezetőedző: Molnár József.
Kipontozódott: Dukic (31. p.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő