12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálSportolókat díjaztak

Sportolókat díjaztak

Három kiemelkedő idei eredménnyel büszkélkedő pécsi sportolót köszöntött kedd délután a Városházán Páva Zsolt polgármester: Kenderesi Tamás úszó, Szuromi Hanga tájfutó és Bali Dániel sportaerobikos vehette át az önkormányzat ajándékát.

– Immár hagyománynak tekinthetjük, hogy legalább félévente sikeres, kiemelkedő nemzetközi eredményeket elérő sportoló előtt tiszteleghet az önkormányzat. Az ő, illetve edzőik szorgalmán, tehetségén, kitartásán kívül számomra ez mindig egy-egy újabb bizonyítéka annak is, hogy a kerek négy esztendeje működő PSN Zrt. messzemenően beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a pécsi sportélet a jelentős átszervezés után hatékonyabbá és még eredményesebbé válhatott – kezdte köszöntőjét Páva Zsolt polgármester.

fiatal sportolók köszöntése1

 

fiatal sportolók köszöntése4

– Emellett megélénkültek a városon belüli sportkapcsolatok, városi és országos összefogással még nagyobb tervekkel tekinthetünk a jövő elé. Már alapozzák a Rátgéber Kosárlabda-akadémia csarnokát, átadás előtt áll a PVSK műfüves focipályája, és terveink között szerepel egy új, multifunkcionális csarnok építése is. Vagyis, az infrastruktúra is segíteni fogja fiatal sportolóinkat, hogy hasonló babérokra törhessenek, mint azok, akiket most nagy tisztelettel és elismeréssel köszöntök – tette hozzá a városvezető.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója hasonlóképpen köszöntötte a megjelent sportolókat, illetve edzőiket, Kenderesi Tamás születi, valamint Ács Pongrácot, a PEAC és Czerpán Istvánt, a PVSK-elnökét. Ezek után Páva Zsolt adta át Bali Dánielnek és Kenderesi Tamásnak az önkormányzat ajándékcsomagját, amelyet a külföldön tartózkodó Szuromi Hanga nevében edzője, Viniczai Ferenc vett át.

A díjazottak:

Kenderesi Tamás (úszó, PSN Zrt. Sportiskola)
Kiemelkedő idei eredményei: ifjúsági olimpia győztes, a kínai Nancsingben 200 méter pillangón; ifjúsági Európa-bajnok, magyar bajnok.
Edzője: Tari Imre.

Szuromi Hanga (tájfutó, PVSK-PSN Zrt. Sportiskola)
Kiemelkedő idei eredménye: ifjúsági Európa-bajnok.
Edző: Viniczai Ferenc.

Bali Dániel (aerobikos, PTE-PEAC, a PSN Zrt. támogatásával)
Kiemelkedő idei eredményei: felnőtt Világkupa-győztes, világbajnoki bronzérmes, magyar bajnok.
Edzője: Réfi Eszter.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő