Kikapott a PVSK

Az idei férfi kosárlabda-bajnokságban még nem sikerült idegenben nyernie a PVSK-Pannonpowernek. Ez szombaton sem volt másként, 88-80-ra kikaptak a Körmendtől.

[note note_color=”#f13331″]BC Körmend – Pécsi VSK-Pannonpower 88-80 (28-22, 19-20, 22-19, 19-19)

NBI A-csoport, alapszakasz, Körmend. V.: Pálla, Boros, Németh.

Inkognito Fashion Körmend BC: Moore 17/3, El-Amin 7, Kusnyer 20/18, Ferencz 3, Török 6, Rakocevic 33. Cs.: Kutasi 2, Sömenek , Sonyák -. Vezetőedző: Hencsey Tamás

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson 10, Csabay 9/9, Kovács P. 16/6, Budimir 21, Bödör. Cs.: Somogyfoki 7/3, Halász 7/3, Nagy 7/3, Bíró 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc[/note]

A mérkőzés egyáltalán nem indult kedvezően a pécsiek számára: Kusnyer hárompontosát Rakocevic zsákolása követte az első percben. A támadásainkkal nem volt gond, ellenben a védekezésünk nem idézte a pécsit. A negyed végére állt össze az a pécsi védelem, így sikerült tíz ponton belülre szorítani a különbséget.

Ahányszor olvadt valamennyit a hátrány, érkezett egy-egy látványos Rakocevic megoldás, és egyre idegőrlőbbé vált a sziszifuszi munka. 39-29-nél Csirke Ferenc ismét időt kért, aminek az eredménye az lett, hogy fél perccel a félidei dudaszó előtt már csak egy kosárnyi volt a pécsiek lemaradása, amit azonban Rakocevic még eggyel megtoldott.

Budimir labdaszerzését Somogyfoki váltotta 3 pontra a térfélcserét követően, de ahogy az első negyedben, úgy most is Rakocevic és Kusnyer húzta az igát a túloldalon. Talán már kicsit felelőtlen tripladobásokra is vállalkoztak a párducok, de az egyenlítéshez ezek az extra kosarak kellettek volna. Csakhogy a találati arány nem volt bravúros ebben az időszakban.

A körmendi időkérés 72-69-nél érkezett el, Hencsey pedig nem irodalmi stílusban kezdte mondandóját. Izzadtságos munka árán öt pontra tornázta fel a különbséget a hazai gárda, majd Csirke Ferenc időkérése után Kusnyer hintett be még egy hármast. Aztán még egyet (82-71). Rövidesen rendezte sorait a PANNONPOWER, de az idő a pécsi csapat ellendolgozott, ráadásul idejekorán összeszedte a negyedben öt csapatfaultját a PVSK, így Rakocevic rendszeresen a büntetővonalról gyakorolhatott. Az utolsó pillanatig jól küzdöttek a pécsi fiúk, de még szerzett labdákkal és gyorsan beütött faultokkal sem maradt elegendő idejük ismét egálra jönni. Végig vezetve, 88-80-ra nyert a Körmend.

Forrás: www.pvsk-panthers.hu

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés