Kilenc pécsi hallgató utazik az Universiadera, Nápolyba

Ünnepélyes esküt tett a július 3–14. között Nápolyban sorra kerülő 30. nyári Universiadén szereplő 160 fős magyar küldöttség az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) aulájában szerdán. Az Universiadéra a magyar csapat tagjait 38 felsőoktatási intézmény – közte 14 külföldi – delegálja, a Pécsi Tudományegyetemet kilenc hallgató képviseli. Balogh Daniella, Boros Bence, Knetig Emőke (cselgáncs), Benke Sára, Szűcs Lilla, Szűcs Réka (kosárlabda), Buczkó Emma (tenisz), Csacsovszky Erik, Zerinváry Lénárd (vizilabda). 

hirdetés

Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, a delegáció vezetője emlékeztetett arra, hogy az egykori magyar Universiade-résztvevők közül később többen lettek élsportolók, olimpiai és világbajnoki érmesek, illetve sportvezetők. Felidézte, hogy az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek.

Az egyetemisták és főiskolások olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó (taekwondo), tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek majd. Kiss Ádám örömtelinek nevezte, hogy négy csapat is indul a küzdelmekben: férfi és női vízilabdában, valamint női kosárlabdában és röplabdában.

Megjegyezte, hogy röplabdacsapat az 1965-ös budapesti Universiade óta először indul az egyetemisták olimpiáján.

Az eskü szövegét Bleicher Réka röplabdázó mondta el a versenyzők és a bírók előtt. Az esemény zárásaként Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át a csapatzászlót Kiss Ádám delegációvezetőnek.

hirdetés
Hirdetés