13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportAtlétikaKitettek magukért a pécsi aerobikosok Prágában

Kitettek magukért a pécsi aerobikosok Prágában

Remekül szerepeltek a PSN Zrt. aerobikosai a 13. Cseh Open nemzetközi versenyen, amelyen tizennégy ország sportolói vettek részt.

A korábbiakkal ellentétben ezúttal nem Zlínben, hanem Prágában rendezték a színvonalas megmérettetést, amelyen főként az oroszok, kínaiak és a magyarok domináltak a látványos és pontos gyakorlataikkal. A PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetőedzője, Varga-Réfi Eszter azt is elárulta, hogy ezúttal nem volt problémamentes a versenyük.

– Három junior versenyszámot kellett lemondanunk betegség és sérülés miatt, ebből legalább kettő az éremre is esélyes lett volna. Az aerodance csapatunk gyakorlatát a helyszínen kellett átalakítanunk, mert betegség miatt kiesett egy sportolónk, sajnos be is csúszott egy rontás, így éppen lecsúsztak a dobogóról a pécsiek. Bokaficam miatt egy harmadik helyen döntőbe jutó triónkat is vissza kellett léptetni, de a gyerekek nagyon kitettek magukért és kihozták a legtöbbet a helyzetből – beszélt a nehézségekről a szakosztályvezető.

A problémák mellett természetesen nem maradhattak el a sikerek sem, ahogy azt megszokhattuk a pécsi aerobikosoktól. A 9-11 évesek között a nagy tehetségnek számító Mudik Kevin bronzérmes lett egyéniben, majd ezt a szép eredményt Szirtes Mírával párosban is megismételte. Az egyéni versenyzők is szépen szerepeltek a 95 fős mezőnyben, Miklós Eszter az egyik legfiatalabbként a 22., Szendelbacher Borka pedig a 37. helyen végzett. A pécsiek csoportban bemutatott gyakorlata pedig a harmadik helyet szerezte meg. A 12-14 évesekből álló PSN Zrt.-s csoport szintén bronzéremnek örülhetett.

További eredmények:

UP 3-as trió: 7. hely: Bognár Adrienn, Szirtes Míra, Szendelbacher Borka

Csoport: 3. hely: Almási Hanna Izabella, Bognár Adrienn, Miklós Eszter, Paulovics Dóra, Szirtes Míra.

Sportaerobik up 2 (12-14 évesek):

Huba Liána Lorka 16. helyen végzett a 65 főt felvonultató mezőnyben.

Rendkívül népes mezőny gyűlt össze az up 2-es trióknál is, ahol Dóra Luca, Laklia Vanda, Tímár Viktória 10. helyen végzett, míg Huba Liána Lorka, Ratalics Barbara és Szommer Hédi 3. helyen jutott a döntőbe, ahol le kellett mondanunk a részvételüket sérülés miatt.

Az Up 2-es csoport bronzérmet szerzett egy rendkívül szoros versenyben:
Dóra Luca, Keller Korina, Laklia Vanda, Ratalics Barbara és Tímár Viktória.
Ők öten, kiegészülve Huba Liána Lorkával, Knoch Dorinával és Szommer Hédivel ezüstérmet szereztek aerodance csoportban.
Gábor Donát egyéniben 4., míg Knoch Dorinával párosban 5. helyezést ért el.

Up 1 (15-17 évesek) aerodance:
A sok megpróbáltatáson áteső juniorok aerodance csoportban 4. helyen végeztek: Bedő Csenge, Farkas Fanni, Keller Lilla, Keszei Kata, Kocsis Karina, Pintér Vanessza, Ulrich Dominika.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő