Klein Dávid újra akcióban

Akár a hétvégén csúcstámadásra indulhat az Annapurnán Klein Dávid, aki az elmúlt napokban a 6500 méter magasan lévő hármas táborban akklimatizálódott – közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Klein Dávid egy hónapja indult el a Johnnie Walker Annapurna Expedícióra, amelyen oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül szeretné megmászni a 8091 méter magas csúcsot a Himalájában. A világ tizennégy 8000 méter feletti csúcsából az Annapurnán és a K2 csúcsán nem járt még magyar hegymászó, így Klein Dávid lehet az első magyar, aki meghódítja az Annapurnát.

Az összegzés szerint az elmúlt napokban Klein Dávid átkelt az Annapurna legveszélyesebb szakaszán, a Crosshair kuloáron, majd 2 éjszakát töltött a 6500 méter magasságban található hármas táborban, hogy szervezete minél jobban felkészüljön a több mint 8 ezer méteres magasságra. Csatlakozott hozzá egy német hegymászó, akivel a hármas táborban – folyamatos hóviharban, behorpadt falú sátorban – akklimatizálódtak.

Klein Dávid visszatért a 4190 méter magasságban található alaptáborba, ahonnan a tervek szerint néhány napos pihenés után – az időjárás függvényében – a tervezettnél korábban, akár már a hétvégén elindulhat a csúcstámadásra.

“A további napokat kemény koncentráció, számítás és a jéghideg légüres halálzóna jellemzi majd, de apró szikraként végig ott lesz velem az a nagyon könnyű, nagyon szép játékos világ. Tudom majd, hogy oda kell visszatérnem” – idézi a közlemény Klein Dávidot.

 

Hirdetés