5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportKoronavírusos Sárosi Laura, pécsi tollaslabdázó olimpikon

Koronavírusos Sárosi Laura, pécsi tollaslabdázó olimpikon

A sportoló saját maga számolt be közösségi oldalán arról, hogy elkapta a koronavírust. Magas lázzal, izomgyengeséggel és fáradtsággal járt a vírus a fiatal tollaslabdázó esetében.

Sárosi Laura a pécsi Multi Alarm SE versenyzője, többszörösen díjazott sportoló, a 2016. évi riói nyári olimpiára alanyi jogon jutott ki. Korábban azt nyilatkozta, az idén elhalasztott tokiói olimpia után abba szerette volna hagyni profi sportolói karrierjét. Ez a visszavonulás persze a koronavírus-helyzet miatt várat magára, a tollaslabdázó készül a 2021-re áthelyezett nyári olimpiai játékokra.

A koronavírus miatt közel 3 hete maradt már otthon a 27 éves sportoló. Bejegyzésében felhívta rá a figyelmet, hogy a fertőzés hosszútávú következményekkel is jár élsportolók esetében, hiszen nem csak az esetleges szövődményekkel kell számolni: hetekig nem edzhetnek, de rengeteg orvosi vizsgálat és a versenyengedélyük visszavonása is várnak rájuk.

A pozitívumot is meglátta azonban szorult helyzetében a pécsi nő: sok ideje lett magára, valamint remélhetőleg adhat majd vérplazmát, amivel másokon segíthet.

„A sportból kifolyólag már gyerekkorom óta szeretek első lenni, legyen szó tollaslabdáról, családi társasjátékról, és a többi. De azért mondjuk ezt a koronavírusos „versenyt” kihagytam volna” – fogalmazott posztjában Sárosi Laura.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

“Koronavírus-kálvária” ? Tudtad, hogy valakinek akár 3-4 hétig is pozitív lehet a PCR tesztje, hogy valakiben ilyen sokáig benne maradhat a vírus?! ?‍♀️ Az ember kételkedik a rémhírekben, nem gondolja, hogy őt is elérheti egyszer. Bárkivel megtörténhet, de vele biztos nem fog…?‍♀️ Így voltam vele én is, de úgy alakult, hogy már lassan 3 hete itthon vagyok, koronavírussal diagnosztizálva. Szinte elsők között vagyok az ismerőseim között, aki elkapta ezt a betegséget. A sportból kifolyólag már gyerekkorom óta szeretek első lenni, legyen szó tollaslabdáról, családi társasjátékról stb… De azért mondjuk ezt a koronavírusos “versenyt” kihagytam volna ? Az első pozitív tesztem egy majdnem 40 fokos láz után volt…pihentem, itthon maradtam majd amikor jobban lettem egyszer próbáltam meg itthon “edzeni”, másnap ismét hőemelkedésem lett.. ismét pihenés majd megint teszt. Ismét pozitív!! Magas lázzal, izomgyengeséggel és fáradtsággal járt a vírus az én esetemben. Amit tudni kell, hogy tünetes PCR pozitív élsportolók esetében 4-6 hétig nem lehet edzeni, csomó kardiológiai és más vizsgálaton kell átesni, valamint elveszik a versenyengedélyt, amit csak hetek után lehet visszaszerezni, mivel nem lehet tudni, hogy milyen szövődményekkel jár a vírus! Most várok az újabb teszt eredményére, ami bármikor megjöhet és ha végre ez negatív, akkor elhagyhatom a lakást röpke 18nap után ?☘️ Ami pozitív lehet ebből, hogy remélem adhatok vérplazmát, amivel segíthetek másokon, valamint ebben a rohanó világban, ahol csak magunkra nincs időnk, hirtelen rengeteg “énidőm” lett? Remélem minél hamarabb túljutok ezen és újra edzhetek, hiszen a cél nem változik, történhet bármi!! #roadtotokio Vigyázzatok magatokra és egymásra❤️ #covidpositive

Sárosi Laura (@laurasarosi) által megosztott bejegyzés,

Kiemelt kép forrása: Sárosi Laura Instagram

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő