Kosárjeggyel focimeccsre? Pécsen már lehet!

Egy napjaink széthúzó világában örömteli, talán országosan is egyedülálló összefogás során a pécsi labdajáték-szurkolók érdekében és kedvében járva megegyezett egymással a PVSK-Pannonpower NB I.-es férfikosárlabda-csapat, a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabdacsapat, a PVSK-Füszért OB I-es vízilabdacsapat, illetve a PMFC labdarúgócsapatát üzemeltető PSN Zrt. vezetősége, hogy az előttünk álló bajnoki idényben mindegyik fél kölcsönösen elfogadja a másik együttes hazai találkozóira megvásárolt bérleteket, egyes esetekben belépőket saját mérkőzéseire is.

Minderről kedd délelőtt a Lauber Dezső Sportcsarnokban sajtótájékoztató keretben számolt be a sortos kötődésérő is ismert dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, illetve az érintett klubok képviseletében Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Bán Gábor, a PVSK-Marketing Kft. ügyvezetője, De Blasio Domenico, a PVSK-Füszért technikai vezetője, Mészáros Zalán, a Kosárlabda Akadémia Sport Kft. ügyvezetője, Szűcs Zsolt, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese. Akik a megállapodás konkrétumai mellett egységesen azt hangsúlyozták, hogy azért is példaértékű ez a kezdeményezés, mert azt igazolja, hogy a benne részt vevők a pécsi szurkolók kedvében járva, a három sportág közös érdekét tekintve túl tudtak lépni, nyilvánvaló saját érdekeiken; nem féltették saját bevételeiket, hanem úgy gondolkodtak, hogy az így remélt nézőszám-emelkedés hosszabb távon mindannyiuk számára csak előnyökkel járhat.

Az ötlet alapja a két kosárlabda-szakosztály tavalyi hasonló együttműködésén alapszik, amely ezúttal két újabb labdás csapattal bővül. A megegyezést megkönnyítette, hogy mind a négy gárda mögött ugyan különböző, de jelentős önkormányzati tulajdoni hányad húzódik meg, illetve, hogy az egyeztetések során egyik fél sem saját bevételeinek csökkentésétől tartott, sokkal inkább azt tartotta fontosnak, hogy minél több szurkoló számára könnyítse meg a pécsi csapatok mérkőzésének megtekintését, buzdítását.

Ennek során a fenti négy közül a három élvonalbeli, a két kosár- és a vízilabda-szakosztály a mostani teljes idényben, mindenfajta korlátozás nélkül saját hazai mérkőzéseire is elfogadja a másik két gárda saját találkozóira érvényes bérleteket is. Magyarán a férfikosarasok bérleteivel látogathatóak a női kosár és vízilabdameccsek, és így tovább.

Pontosabban, mivel a vízilabda-szakosztálynak hagyományosan nincsenek éves szurkolói bérletei, csak mindig a soros összecsapásra szóló belépőjegyei, esetükben ezeket a belépőket kell megőrizni, mert ezek érvényesek az időben legközelebbi két kosárlabda-mérkőzésre.

A PMFC-nél a szándék hasonló volt, ám az NB I.-es licenc megvonásával végül a megyebajnokságba visszazuhant gárda éves bérletei lényegesen olcsóbbak a kosarasokéinál, így itt az idén próbaként egy részmegoldásról született egyezség. Ami azt jelenti, hogy a négy csapat vezetősége az őszi, illetve majd a tavaszi idényben is kijelölt egy-egy kiemelt meccset, amelyekre hasonlóképpen érvényesek lesznek egymás normál éves bérletei, illetve a pólósok legutolsó összecsapásra szóló megőrzött belépőjegyei is. (Ugyanakkor a PMFC 15 ezer Ft-os támogatói bérletével valamennyi kosár-, illetve vízilabdameccs megtekinthető!)

Ezek az ősszel az alábbiak:

PMFC:
– November 14., 13:30: PMFC – Pécsvárad (Újmecsekalja, Sport u.)

PVSK vízilabda:
– December 08., 19:00: PVSK-Füszért – FTC (Abay Nemes Oszkár Sportuszoda)

PVSK kosárlabda:
– November 22., 19.00: PVSK-Pannonpower – Falco

PEAC női kosárlabda
– December 20., 18:00: PEAC-Pécs – Győr (Lauber Dezső Sportcsarnok)

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés