Hirdetés

A Leány Országos Junior Bajnokság döntőjében bronzérmet szerző PEAC-Kosárlabda Akadémia játékosait és edzőit köszöntötte dr. Őri László alpolgármester csütörtök délelőtt a Városházán.

A PEAC-Kosárlabda Akadémia juniorjai legjobb vidéki csapatként a harmadik helyen végeztek a Leány Országos Junior Bajnokság Döntőjében, így a pécsi fiataloknak sikerült valamit visszaadniuk a régi pécsi női kosárlabdázás értékeiből, nagy fordulatokkal teli mérkőzésen győzték le a házigazda DVTK-t a bronzmérkőzésen.

A torna All Star csapatába is beválogatott Jelena Radonjic remek irányító munkája mellett oroszlánrészt vállalt a pontszerzésből is, a PEAC-KA legjobbjának díját kiérdemlő Wentzel Nóra pedig higgadtságával, védőmunkájával és rutinjával adott stabilitást a csapatnak.

A gárda nagyobb része még a következő szezonban is a junior korosztályban fog versenyezni, a szakmai munkát továbbra is Hartung Anita – akit a pécsi szurkolók Heller Anitaként ismerhettek meg korábban – fogja irányítani; a pécsi női kosárlabdázás számára ez a csapat jelentheti a jövőt. A kiemelkedő eredményt elérő csapatot dr. Őri László köszöntötte a Városházán.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy már hagyománnyá vált a pécsi Városházán azoknak a
sportolóknak a köszöntése, akik kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban és az egész város büszke lehet rájuk. Szeretném hangsúlyozni, hogy Pécsett, a kosárlabdázás városában különösen fontosak a kosárlabdában elért eredmények, ez különösen igaz a mostani esetben, hiszen az utánpótláscsapatok sikerei azt bizonyítják, hogy nemcsak szép múltja van, hanem szép jövője is lehet a sportágnak Pécs városában. A PEAC-KA által megszerzett érem azt is bizonyítja, hogy nagyon erős utánpótlásképzés zajlik a városban, emellett azt is alátámasztja, hogy jól lobbizott a város és jól döntött Magyarország Kormánya akkor, amikor a pécsi beruházást támogatta, amelynek már jól látható jelei is vannak, hiszen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építése a végéhez közeledik. Pécs infrastrukturálisan is 21. századi körülményeket tud biztosítani a kosárlabdával foglalkozóknak, de ez mit sem érne a kiváló utánpótlás nélkül, amelynek szép bizonyítéka a junior leány csapat sikere is, övék a jövő – mondta köszöntőjében dr. Őri László alpolgármester.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét