Kovács István jelölteti magát MOB-elnöknek

Kovács István biztosan jelölteti magát a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztjére, és már régóta készül erre a feladatra – nyilatkozott olimpiai bajnok ökölvívó az MTI-nek annak kapcsán, hogy Schmitt Pál vasárnap jelezte, lemond posztjáról, mivel köztársasági elnökként nem maradhat MOB-elnök.

Az amatőrként és profiként is világbajnok Kovács “Kokó” István hozzátette, kormányzati szándék, hogy az elmúlt nyolc évvel ellentétben lényegesen komolyabb feladatokat kapjon a MOB, és úgy érzi, ez egybeesik az általa képviselt elképzelésekkel.

Kovács, aki a MOB sportolói bizottságának vezetője is, már régóta készül arra, hogy MOB-elnök legyen, a MOB vezetésébe is ezzel a szándékkal került be: “Több helyen egyeztettem már erről, elnök úrral is részt vettem oktató jellegű beszélgetéseken, és bírom az ígéretét arról, hogy megválasztásom esetén mindenben számíthatok a segítségére.”

Az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok kenus bajnoka, Vaskuti István azt mondta: megtisztelő, hogy felmerült a neve a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjával kapcsolatban, és vállalná is a jelölést, de csak komoly támogatottság esetén. “Nem akarnék senkivel sem szembemenni, háborúskodni, ezért csak abban az esetben indulnék harcba a posztért, ha a tagság részéről valóban érezném az akaratot – mondta hétfőn az MTI érdeklődésére a hazai kajak-kenu szövetség szakmai alelnöke, a nemzetközi sportági szövetség első alelnöke.

Arra a kérdésre, hogy ő kit tartana alkalmasnak a MOB-elnöki tisztre, az 54 éves sportvezető azt mondta: “Vannak szimpatikus arcok, de egyelőre nem szeretnék állást foglalni. Akit megválasztanak, azt mindenképpen teljes mellszélességgel támogatni fogom a munkájában.”

Schmitt Pál vasárnap jelezte, lemond tisztéről, mivel köztársasági elnökként nem maradhat MOB-elnök. Utódaként Vaskuti mellett elsősorban Kovács István elnökségi tag, valamint Gyulay Zsolt MOB-alelnök neve merült fel. Mindannyian olimpiai bajnokok.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés